Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Feszültségmérőt köthetek...

Feszültségmérőt köthetek egyenest az akksira?

Figyelt kérdés

Lehet ugyebár kapni beépíthető fesz.mérőket autóba, de odáig sokat esik a feszültség, és nem a valós értéket mutatja. Ezért kérdem hogy köthetem-e egyenest akksira?

Vagy hogy érdemes csinálni hogy jó legyen?

2022. szept. 4. 20:14
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem írni, hogy ha közvetlen akksira kötöm, akkor valamilyen módon kapcsoltra csinálnám, hogy csak akkor menjen ha rá akarok nézni pl.
2022. szept. 4. 20:20
 2/13 anonim ***** válasza:
67%
Minimális a feszültségesés, talán 0.1V. Ettől jóval pontatlanabbak a műszerek, szóval tök mindegy, hogy hova kötöd.
2022. szept. 4. 20:52
 3/13 A kérdező kommentje:
Akkor valami más lesz a gond nálam. Akkun 13,3-at, szivargyújtónál aszthiszem 12,8 körül mértem. Nem emlékszek pontosan, de meglepődtem mekkora a különbség. Miért lehet ez?
2022. szept. 4. 21:18
 4/13 anonim ***** válasza:
Ha az akkumulátorod tényleg 13,3 V-ot produkál, a szivargyújtón pedig ugyanazon körülmények között csak 12,8 V a feszültség, akkor a kettő között, a vezetékek csatlakozásain vész el az a 0,5 V, amit keresel.
2022. szept. 4. 21:32
 5/13 A kérdező kommentje:
Akkor most már tudom miért kapok ott kevesebbet (köszönöm), de akkor hogy lehetne megoldani hogy pontosabb értéket mutasson? Esetleg keresek a szivargyújtó környékén más 12-es szálat? Ezért jutott eszembe hogy elviszek egy új szálat és attól nemigen lesz pontosabb gondolom. A cél az lenne hogy bármikor rá tudjak nézni a töltöttségre/töltésre, mivel erősítő/mélyláda lett beszerelve, és úgy néz ki elég sok delejt fogyaszt.
2022. szept. 4. 21:43
 6/13 anonim ***** válasza:
13.3V általában csak leállítás vagy töltés után mérhető az aksin és az folyamatosan csökken. Várj vele másnapig vagy kapcsold be a világítást fél percre, hogy a felületi feszültséget lehúzza és utána mérj. Egy normális akkumulátor feszültség 12,7V körül van.
2022. szept. 4. 22:07
 7/13 A kérdező kommentje:

Álló helyzetben, reggelről 12.6 volt a feszültség, és járó motornál alapjáraton 13.3. Ha emelem a fordulatot több a feszültség, de akkor is keveslem. Attól félek nem tölt eleget a generátor. Viszont eddig (kb március óta) nem volt töltve az akksi, tehát normál használat mellett töltött eleget a generátor annyira hogy ne merüljön le. Viszont most a mélyládával lehet nem lesz túl jó a helyzet. Valószínű új generátor kéne vagy felújítás, de elsőkörben a fesz.mérőt szeretném megoldani, mivel arra most van keret, és ha biztos gyenge a generátor akkor amint lehetőségem lesz rá foglalkozok vele, de addig is jó lenne látni a feszültséget, és ha esetleg kell lekapcsolom a zenét vagy valami.

Bocs ha hülyeséget írok, igyekszek..

2022. szept. 4. 22:25
 8/13 anonim ***** válasza:

Ha a szivargyújtó áramkörén nincs semmi fogyasztó, akkor nem kéne jelentős feszültségesést mérned.

De természetesen az a biztos, ha közvetlenül az akkura kötöd a mérőt.

Mikori autó? A modernebb autókban már "okos" generátor van, összevissza változtatja a feszültséget attól függően, hogy mit csinál a motor. Ugye próbál mindig motorfékezéskor tölteni, hogy üzemanyagot takarítson meg.

2022. szept. 4. 23:44
 9/13 krwkco ***** válasza:

Jól mondja a kérdező. A szivargyujtónál az én autómban is 0,3-0,4 V-tal kevesebbet mutat a multiméter, mint közvetlenül az akksin. Akkor is, ha nincs terhelés és nem jár a motor sem.

De szerintem nem éri meg emiatt külön vezetéket húzni. Megszokja az ember, amit a szivargyujtóba dugott 1-2 dolláros valami mutat.

Viszont, ha valaki mégis közvetlen vezetéket "implementál" az akksitól, akkor a + szálra biztosítékot kell rakni. A pólus közelében.

2022. szept. 5. 04:49
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

0,5V esés az rengeteg, ha nincs fogyasztóval terhelve. Ott valami nem kerek. 13,3V is elég vérszegény, de lehet ott is van valami kontakthiba és a generátoron megvan a normál töltés.

17 éves autóm van, de tizedre ugyanannyit mérek az akkusarun, mint a szivargyújtón és az autó menüjében a kijelzőn is (fogalmam sincs hol méri) ugyanannyit ír ki.

A generátoron mérek 0,05-0,10V-tal többet. De mivel 17 évesek a kontaktusok, és az akku is tulajdonképpen fogyasztó, amíg teljesen fel nem töltődik, ennyi szerintem még belefér. 0,5V rengeteg.

2022. szept. 5. 07:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!