Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 1.9 dci renault melegen nem...

Stunt man kérdése:

1.9 dci renault melegen nem húz, gyenge, mi lehet a probléma?

Figyelt kérdés
Renault mégane 1.9 dci dizel autómnál azt figyeltem meg hogy hidegen nagyon szépen húz, 2000 rpm után nem sokkal érződik hogy kezd dolgozni a turbó, de viszont melegen sokkal lomhább, később indul meg, és akkor sem igazán, nagyon lomha lesz melegen, mintha félig behúzott kézivel mennék.. Nem tudom hol induljak el. Turbó? Légtömeg mérő? Magasnyomású pumpa? Mi lehet a probléma? Illetve ha melegen kicsit odalépek neki hosszabb úton, pl 1-2 percig tartom vele 4-esben, vagy ötösben a 3000 fordulatszámot, kigyúl az ízzítóó lámpa
2022. szept. 4. 03:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Akkor olvastasd ki mert aza hiba jele.
2022. szept. 4. 04:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Látok esélyt rá, hogy beragad néha az EGR szelep. De elsősorban ki kellene olvasni. Ezeknél a Renaultoknál az izzító ikon jelezhet bármilyen kisebb elektromos hibát, pl. az EGR megszorulása is lehet ilyen. Az is arra enged következtetni, hogy melegen csinálja csak, mivel hidegebb motornál nem üzemel az EGR. Ha bármilyen befecskendezés hiba lenne, a piros motorhiba világítana, a stop felirattal együtt.

Esetleg próbáld meg lehúzni a csatlakozót az EGR-ről, és úgy menni vele egy nagyobb kört.

2022. szept. 4. 07:50
 3/5 A kérdező kommentje:
Meg próbáltam le húzni az egr csatlakozót. Érezhetően jobb lett a teljesítmény, de mégsem az igazi. Lehet hogy nem zár teljesen vissza az egr? Az izzó pedig még így is felgyúl hosszab egyenesekben.
2022. szept. 5. 11:38
 4/5 anonim ***** válasza:
Persze, simán lehet. Persze nem garancia továbbra sem kiolvasás nélkül, hogy ez a baja, de elképzelhető. Amúgy három csavar fogja összesen, ha kiveszed, akkor lehet majd látni, hogy mennyi korom/olajsár gyülemlett fel. Egy ronggyal és egy féktisztítóval ki lehet pucolni, arra kell figyelni, hogy a szeleptányér mindenhol leüljön a fenekére, különben nem zár rendesen. Én ezt megcsináltam az enyémen, azóta hibamentes, de ez persze nem garantálja, hogy nálad is ez a gond.
2022. szept. 5. 20:55
 5/5 A kérdező kommentje:
A tisztítás nállam minden 2-3 hónapban megvan, mert a turbó csipegeti az olajat, de tegnap azért le vettem, volt benne minden bőven, ki tisztitottam, ma kipróbálom
2022. szept. 6. 04:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!