Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fékolajcserét milyen időközönk...

Fékolajcserét milyen időközönként kell elvégezni?

Figyelt kérdés

Hyundai i40 2.0 GDI

Minden autónál változik a fékolajcsere periódus vagy egységes?

2022. aug. 27. 18:40
 1/7 anonim ***** válasza:
58%
Alapvetően 4 év körül szokták mondani, de igazából ez csak egy "biztos ami biztos" ajánlás, amúgy akkor kell cserélni, ha felvizesedik. A fékolaj megköti a vizet, a levegő páratartalma éppen elég neki, szóval idővel vizes lesz és csökken a forráspontja. Amíg a forráspont nem csökken egy bizonyos szint alá, addig nem kell cserélni. Bármelyik szerviz vagy benzinkút ingyen megméri neked, de magadnak is vehetsz egy tesztert, pár ezer forint csak.
2022. aug. 27. 19:09
 2/7 A kérdező kommentje:

Értem köszi. :)

Az autó 3 éve van nálam és 30ezer kmert mentem le vele eddig. Szerintem elviszem egy fékolajcserére. Egyébként a fékbetétek, féktárcsák minden jó rajta.

2022. aug. 27. 19:13
 3/7 anonim ***** válasza:
#2 Hát igen, az a biztos, ha lecseréled. Úgy biztos nem ér meglepetés és legalább 2-3 évig tuti nem kell vele foglalkoznod.
2022. aug. 27. 19:24
 4/7 anonim ***** válasza:
48%
4-5 év.
2022. aug. 27. 19:31
 5/7 anonim ***** válasza:
72%
a gyártói javaslat 2 év, de 4 év bőven jó amennyiben nem szerpentinten élsz
2022. aug. 27. 19:33
 6/7 anonim ***** válasza:
4 év után ajánlott, mindenképp.
2022. aug. 28. 06:57
 7/7 anonim ***** válasza:
2 évente kell. Mar csak azert is, mivel a megkötött nedvesség kinyírja pl az ABS kockat, de nagyjából mindent. Szóval ez a parezer forintos dolog ritkara veve 10 ev alatt (pl max 2x cserelve) nagyon komoly extra ktget tud generalni. Jobb esetben.
2023. máj. 16. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!