Mit csináljak a hűtőfolyadékkal?
Üdv!
Olvastam, hogy nem minden fajtájú elegyedik mindennel.
Apámé a kocsi, aki meghalt. Minimum alatt van a szintje, felönteném, de mivel? Nem tudom, most mi van benne. Abszolút laikus vagyok, izzó, ablaktörlő cserében kimerül a hozzáértésem.
Régebbi Ford Turnier - benzines.
Ha van rá lehetőséged, akkor lehet jobb lenne teljesen leengedni a régit és frisset önteni bele. Azért is jobb lenne, mert nem tudod a régi koncentrátumát sem. Ha tömény, akkor jó lenne bele a víz is, de ha nagyon híg, akkor meg fagyálló kellene bele. Egyébként szerintem ha bemész egy szervizbe, ingyen megmérik neked a töménységét, illetve azt is megmondják, hogy milyen van benne.
Ha egyedül akarod megoldani, akkor a legbiztosabb az ha tömény fagyállót önrész bele. Keverni nem szabad a különböző fagyállókat, úgyhogy nézz bele a tartályba, a színe alapján beazonosítható. Ha rózsaszínes-pirosas, akkor G12 fagyállót vegyél, ha zöldes-kékes, akkor G11. Viszont ha japán-koreai autóról van szó, akkor ezt hagyd figyelem kívül, mert abba lehet G13 kell és a színeket sem mindig követik úgy, mint az európai márkák, szóval ebben az esetben tényleg jobb lenne leengedni és neten kikeresni mi kell bele gyárilag.
Esetleg ha egy tisztító adalékot beleraksz, az sem árt (annak használata rajta lesz a flakonon, 1-2 ezer forint max).
Ha csak 1-2 deci hiányzik a kiegyenlítő tartályból, simán ioncserélt vizzel pótolnám. Kicsit hígulni fog, de ettől nem -38 fokon, csak -35-ön fagy meg. Na bumm!
Vagy a másik és talán jobb megoldás, ha régen, vagy nem tudod hogy mikor volt cserélve, hogy az egészet lecseréled.
A fagyállót bármely benzinkúton megnézik neked. Ingyenes szolgáltatás.
Aztán atól függően, hogy mit mérnek, ahogy a #4 válaszoló is írta, mehet bele desztillált/ioncserélt víz, vagy fagyálló.
Ablakmosó folyadékot ne tegyél bele, mert az alkohol alapú, aminek már a forráspontja is alacsonyabb a vízénél 22 C°-kal.
teljes cserénél is marad a rendszerben, ugyanúgy nem mindegy mit töltesz hozzá
ha nem tudod milyen fajta kell bele, akkor egyszerűen nézd meg az autó kézikönyvét, abban van egy rész, ami az autóba való folyadékok szabványait tartalmazza
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!