Mi lehet a gond?
Sziasztok!
Segítségeteket, ötleteteket kérném az alábbiakban.
Clio 2 1.4 16V 2002 MotorKód: K4J 710
4 hónapja van nálam és most másodjára produkálta ezt.
Sima városi autózás, egyszer csak érzem elveszi a gázpedált a lábam alól . Fordulat fixen 2.500-ra emelkedik és itt le is szabályoz, hallatszott a gyújtás megszakítózás. Gázra nem reagált , közben villogott az izzítás visszajelző lámpa! ( benzines autóban? 🤔 ) Megálltam , motor leállít majd közvetlen újra indít és a hibának újra nyoma sincs.
Ez elég veszélyes tud lenni mégis mi okozhatja?
Hibatároló üres.. 😔
2-es akkor mi számít megbízható márkának?
Csak a Volkswagen-t meg Fordot hagyd ki azok igazi betegágyak meg pénztemetők!
A Ford nem betegágy egyáltalán, csak megfelelő motorral kell venni. Persze ha 1.6 dízelt választ az ember, akkor az francia motor... ja hopp megint a franciáknál van a baj. De például az 1.6 szívóbenzin Focus 1-2-3-ban nagyon stabil motor, futóműve magasan a legjobb a kategóriában, könnyen szerelhető, alkatrészek olcsók.
Amúgy aki olcsó és megbízható autót akar, annak még mindig népautót kell néznie. A népautó nem véletlenül népautó. Azért népautó, mert megbízható. Ami nem megbízható, az nem terjed el olyan széles körben, hogy népautó legyen. Opel Astra (F-J), Ford Focus (1-3), Suzuki Swift (vasaló, nem a régi papírmasé). Olcsó, megbízható. Tessék.
A közel 20 éves autóknak szokott baja lenni származási országtól függetlenül. Nekem 1.2 16V- s változat van 2002-ből, ami 2 éve nálam van és a motorjával még soha nem volt gond. Amikor megvettem azt is figyelembe vettem, hogy "népautó" legyen, mivel sok esetben a bontott alkatrész olcsóbb, javíttatni is olcsóbb, mint nagyon sok más típust, illetve bizonyos szempontból faék egyszerű autó (egy izzócserénél, zármotor cserénél nem kell szakszerviz). Nem értem azt a sztereotípiát sem, hogy a francia autó csak szar lehet- minden márkának megvannak a maga kevésbé sikerült, illetve hírhedt darabjai, de szerintem a Clio II pont nem ezek közé tartozik (tekintve, hogy nagyon sok fut ma is az utakon).
Az biztos, hogy normális hozzáértő szerelő kell hozzá, aki nem sz@rozza le alapból, pusztán azért, mert "francia".
Szerintem nézesd meg normális diagnosztikával, illetve szerelővel, mert amúgy egy szerethető kisautó a Clio.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!