Ilyen célra benzines, vagy dízel autót érdemes venni?
Figyelt kérdés
Hétvégente egy helyre 50 km oda-vissza, esetleg hétközben 1x 40 km oda-vissza, illetve városban használnám bevásárlásra stb.2022. aug. 25. 13:55
A kérdező szavazást indított:
Benzines
Dízel
Mindegy
25 szavazat
2/9 anonim válasza:
Én úgy vagyok ezzel a kérdéssel, hogy ha nem éri el az évi 20 ezer kmt, akkor benzinest érdemes venni. Ha eléri, akkor akár dízel is lehet, de lehet hogy akkor is benzinest vennék.
3/9 anonim válasza:
Hát szerintem meg évi 10e km-nél már bőven megéri a dízel.
És nem igaz, hogy mindig problémája lesz meg marha drága javítani...
Nekünk van egy benzin meg egy dízel és mindig a benzinest kell javítgatni motorikusan.
Ismerősi körben is mindig a benzinesek sz*rakodnak, a dízeleknek meg semmi bajuk.
4/9 Beviz Elek válasza:
Ha megoldható az otthoni töltés akkor én is egyértelműen elektromost vennék.
5/9 anonim válasza:
Minekután lejöttem az aktív autópályázós életmódról most átültem egy sima alap 150lovas 2.0tfsi-be.Egyszerűen zseni a kocsi.Bár hiányzik ahogy a dízelnek 200nál benyomtam a tempomatot:(
6/9 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint mostanában még a wc-re járáshoz is TDI-t vesz mindenki
7/9 anonim válasza:
Egy dízel lassan melegszik be, addig kormol, jobban használódik a turbó is, olaj is. 20km alatti utakon nem igazán érvényesülnek az élőnyei. A fogyasztás persze kevesebb lesz, de 10 éves korára már jöhetnek problémák hideg használat mellett. Szaladgáláshoz jobban a benzin. A te havi üzemanyagköltséged amúgy sem magad, valószínűleg jobban megéri neked egy picivel ugyan többet fogyasztó, de egyszerűbb technikájú, kevesebb és olcsóbb alkatrészeket tartalmazó jármű.
8/9 anonim válasza:
Nem lehet ennyire általánosítani. Típus, évjárat függő. Van amelyik autóból a dízel jobb, van amelyikből a benzines. Régi autók esetén 2-3 liter fogyasztáskülönbség is lehet a dízel javára, ma ez már nem jellemző. Cserébe egyáltalán nem biztos, hogy a benzinesnek nem lesznek költséges hibái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!