Tetszenek a Jaguar X-typeok. Pályázni szoktam, dízelt vennék, ezekben az MK3 mondeoban is használt ford 2.0 és 2.2 dízelmotorok vannak. Miket lehet tudni róluk?
14-15 éves kocsik ezek.
Esetleg 2.5 v6 benzin szóba jöhet
Alapvetően én abszolút nem vagyok az a fajta ember, aki "szarolasz" meg "szarangol" kifejezésekkel letudja ezt, volt már pár olyan autóm ami a köznyelv szerint megbízhatóságra hulladék (Rover 75 V6, Saab 9-5 Turbo Aero, Jaguar XJ, régi BMW-k), amik jó állapotban voltak, én is úgy tartottam őket, és nálam megbízhatóan tudtak működni - nyilván nem költségmentesen, mindegyikre sokat költöttem hogy ne legyen gond velük.
De az X-Type... amikor a Rovert vettem, emlékszem, akkor az X-Type volt a másik jelöltem. Bújtam a fórumokat, beszéltem pár emberrel akinek volt, próbáltam is dízelt és V6-ost is - elment tőle a kedvem.
1) Tényleg megbízhatatlan. De nagyon. A Mondeo is az amire alapul, és az X-Type esetében ez hatványozódik. A Rovernél is megvannak azok a dolgok amikre figyelni kell és megelőzőleg szervizelni, de közel sem annyira sok mint ezeknél a Ford-Jaguar hibrideknél. Emellett egyáltalán nem annyira komfortos és jól összerakott, mint akár a Rover 75 (azért mérem hozzá, mert nagyjából egy ár és méretosztály volt a maga idején, illetve hasonló stílus, tehát egyértelmű konkurensek), nincs ott az anyagminőség, nincs ott az összeszerelési minőség, nincs ott a tartósság. Egyszerűen nem elég jó autó ahhoz, hogy annyit foglalkozz vele, amennyit kell ahhoz hogy megbízhatóan működjön nálad. Vezetni sem olyan nagy élmény, nincs meg igazán az a Jaguaros krúzolós vonulós érzet, ami mondjuk egy S-Type vagy XJ, de akár Rover 75 volánja mögött is megfogna.
Tehát még én is, mint régi luxusos és köznyelvek szerint megbízhatatlan autók kedvelője, inkább kihagynám.
Kihagytam a kettes pontot. Pótlom.
2) Nagyon tud rohadni. És tényleg alattomosan. Ráadásul javítani sem olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!