Miért nem jelenít meg infót a JSZP egy olyan autóról, amin rendszámot cseréltek?
Nemrégen cseréltem rendszámot, a Jármű Szolgáltatási Platform a régi rendszámra azt mondja, hogy ilyet nem adtak ki (pedig nyilvánvalóan igen), az új rendszámot megadva viszont bejön az adatlap rendesen.
Pl. Ha valaki egy korábbi, már eladott autójára lenne kíváncsi, ha az eladás után átrendszámozták, nem fogja tudni megtalálni. Én a régi rendszámot is érvényben hagytam volna, hogy az alapján is lekérdezhető legyen egy autó.
Ez a szolgáltatás alapvetően arra van kitalálva, hogy "fehérítse" a használt autó piacot és nem arra, hogy nosztalgiázzanak az emberek. Tehát teljesen jól működik.
Egyébként meg lehet, hogy így volt egyszerű programozni, ilyen az adatbázis felépítése, stb.
1
Pont ez a baj, ennyire egyszerű kijatszani egy simlis autót - csak bejelenti, hogy elloptak mindkét rendszamot, kap egy újat és ezzel együtt egy tiszta előéletet...
#2: Nem igaz. A régebbi adatok ugyanúgy benne lesznek a lekérdezésben. Csak a régi rendszámmal nem találja meg az autót a kereső.
De aki most akarja megvenni, az úgyis az új rendszámot látja. A régi rendszámot csak a régi tulajok tudhatják.
Azért, mert a rendszer az aktuális, valós idejű állapotot mutatja.
Viszont alvázszámhoz van minden adat hozzárendelve, emiatt van az, hogy ilyenkor a régi eltűnik, és az újjal lehet rákeresni.
Előző jól írja, az alvázszámhoz van kötve minden. Azt nem lehet megváltoztatni, az mindig ugyanaz marad. Rendszámot meg lehet cserélni. Az a lényeg benne, hogy a rendszám cserével ne lehessen "fehéríteni" az autó múltját. A régi rendszám a képeken látszódik esetleg.
Szerintem is jó lenne, ha a régi rendszámra bedobná az új rendszámmal lévő adatlapot. Viszont nekem az lenne logikus, hogy egy alvázszám nem lehet két rendszámhoz hozzárendelve.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!