Melyik autót érdemesebb vennem? BMW,Audi,Skoda,Seat stb
Hónapokon belül autót szeretnék vásárolni, volt már első autóm egy 206-os Peugeot, viszont már egy újabbat szeretnék, vagy valamivel jobbat, melyiket lenne érdemes.
Pár kérdés ami felmerült bennem:
E60 vagy E46-ot érdemes BMW-ből vennem, mit miért?
Benzines motorból: 25i,30i
Dízelesből: 20d,30d,35d-t néztem
Melyik miért jobb, a benzinessel vagy a dízelessel milyen problémák lehetnek, milyen a szervizigénye mind E46 mind E60-nál, mennyire kényes?
Ismerősömnek E60 530i-je van, neki pl semmi probléma nincs vele, semmit se költ rá.
A VW concern autókat nézegettem, ebből is a benzines 1.8t és a dízeles 1.9pdtdi-t. Itt mire kell figyelni, milyen a szervizigénye és mire kényes?
Ha választanom kéne milyen márkából válasszak amibe van is azért erő és nem fogy el akár egy kis emelkedőn sem 3-4 emberrel stb?
Fogyasztást is tudtok esetleg írni, hogy a fent említett motorok kb mennyit ennének?
Mindenkinek a javaslatát meghallgatom, remélem sikerül dűlőre jutnom😁
Szerintem nézd meg a 8-9. generációs Accordokat ha ilyen kategóriàban nézelődsz,kinézetre a mai napig nagyon adja,műszakilag is igényes autó.Az összes motor strapabíró,jó konstrukció bàr(2.0,2.4 benzin,2.2 dízel).A dízellel és a nagyobb benzinessel bőven el lehet indulni,az első jól is fogyaszt.
Annyi előnye van hogy ez nem egy tipikus gazsi hülyegyerek villogós autó,talán egy fokkal egyszerűbb értelmes példànyt kifogni csak ezekből nincs akkora kínálat mint a németekből.
10: Leginkább az elsődleges cél a kombi változat, de ha a sedan változat se kicsit akkor természetesen olyat nézek. Igen használtban gondolkodnék, hosszú távra tervezném és nem azt szeretném hogy többet legyen szervizbe mint nálam. Az lehetséges hogy minden márkában találok, csak sajnos van az a "hibám" hogy nem minden autómárka típusai tetszenek, persze van ami szép, de sok olyan is ami nem az én ízlésvilágom. Ezért is írtam a VW konszerneket, de Japán autókat is nézek, hisz azok sem rosszak, remélem sikerül kifogni egy számomra kiválót. Köszi hogy szurkolsz :D
A franciák igen elég kényelmesek, mondjuk a 206-os peugeotom pont nem volt annyira, de ez a Renault nagyon az, mint egy fotel
Amúgy az E60-hoz miért az E46-ot nézted?!?
Az E90 pl egy M47-es motorral ha megkapta a minimális törődést kimegy a világból, ráadásul még jóval fiatalosabb forma is mint az E46, igazából a Bangle féle 5-ösnek ez a kistestvére.
Egy 20d élhető motor, nem tépi le a fejed, de dinamikus.
Persze "ha majmot veszel legyen pénzed banánra" mondás itt is érvényes.
Pár százezer bármikor elmehet a fenntartására, úgy, hogy üzemebiztos autóról beszélünk. PL: kettőstömegű, turbó, fékek stb...
Nekem ilyen kocsim volt, eladás előtt 150 ezer volt a fékcsere, előző évben kb 500 körül költöttem a kettőstömegű és kuplung cserére.
13: Igazából ez a kettő amit néztem csak BMW-ből, volt pár E90 is, szerinted milyen árban nézzek, hogy ki tudjak fogni egy jó állapotút, mondjuk ez lutri mert lehet drága is rossz,viszont ha szerintem drágább akkor valamit foglakozva volt tuti vele. Árban mettől meddig terjed a skála, mi az ami már élhető árban?
Benzinesbe milyen lenne, a 6 hengeresbe? Mondjuk 330,335i? Vagy a dízelek megbízhatóak? Mennyivel kell jobban rá figyelni, illetve ha sok rövid de van hosszabb táv is vele használva persze kevesebb, megéri venni dízelt?
Fogyasztásuk gondolom ugyanolyan mint egy e46,e60 ugyanazzal a motorral vagy nem?
Kezdem a végéről, a fogyasztás nyilván ugyanolyan, vagy hasonló bármelyik azonos generációs BMW-t veszed, hiszen az adott motort pakolásszák csak a bódé más, így nyilván a kasztni súlya valamennyit ronthat vagy javíthat a dolgon.
Én a 2007-es dízel E90-em 1.7-ért adtam el tavaly nyáron egy dílernek, az akkor egy viszonylag korrekt beszámítási ár volt, lévén, hogy az enyém vezetett szervizkönyves volt, és tényleg patent állapotban volt.
A mostani árakat nem követem, de jócskán 2 millió felett érdemes ilyesmit nézegetni.
Benzines BMW-kben nincs tapasztalatom, hülyeséget meg nem akarok írni.
Ebben nem tudok segíteni, lesz itt úgyis olyan okos ember, aki majd ezzel kapcsolatban fog tudni segíteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!