Indítózáskor mikor felpörög a motor, enyhe kopogó hangot lehet hallani a motor felől kb. 1másodperc erejéig, míg vissza nem ejt alapjáratra, mi lehet?
#1, gondoltam már erre, valszeg sort kerítek rá, bár nem hiszem, hogy előrébb visz.
#2 Reméljük csak erről van szó, bár az érv ellen szól, hogy 7éve van nálam az autó és csak a legutóbbi tél óta figyeltem fel erre.
Nagyobb összeget szeretnék elkölteni az autóra, hogy kényelmesebb és műszakilag még jobb állapotban legyen, de ha 1-2év múlva ebből motorgenerál lenne, akkor inkább hagynám. Fontos ez most nekem, köszönöm az eddigi válaszokat.
"Minden motornak kell 1-2 másodperc, amíg felépül az olajnyomás, ezért az első 1-2 másodpercben nincs kenése a motornak és kerreg/kopog/zakatol. Ez teljesen normális."
Ez nem így van. Az én autom láncos, hidraulikus láncfeszítővel és hidrotőkékkel. Soha nem zakatol a motor indításakor, csak olajcsere után 2-3 másodpercig. Mert akkor a szűrőben levő visszacsapószelep nem tartja vissza az olajat és lefolyik.
"Mazda 1.6benzin ZM motorkód."
Nem akarok most rákeresni, de két fontos kérdés is felmerül:
- láncos?
- hidrotőkés?
Lehet, hogy lefolyik az olaj.
Vagy, ha láncos, akkor a láncfeszítőben levő mechanikus rész, ami olajnyomás nélkül is feszíti a láncot, elromlott.
Lehet, hogy kopottak a főtengelycsapágyak és csak nagyobb olajnyomás tudja elemelni őket.
Meg kellene egy olyan valakinek mutatni, aki már sok ilyen hangot hallott, sok motort felújított.
#5 Szíjas a vezérlés, hidrotőkét nem tudom, annyit tudok, hogy korongos állítású a szelephézag, gondolom akkor nem hidrotőkés. Megpróbálom majd télen elvinni valakihez, csak az a baj, ha egyszer beinditottam utána már csak max. másnap hosszabb állás után szólal meg, nehezen produkálható a hiba.
Az olajlefolyásos probléma az logikusnak tűnik, írtak nekem máshol kopogásérzékelőt, de az terhelésen is rosszalkodna szerintem. Főtengely csapágyra meg utolsóként gondolnék ha lehet 😄 köszönöm mindenkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!