Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indítózáskor mikor felpörög a...

Indítózáskor mikor felpörög a motor, enyhe kopogó hangot lehet hallani a motor felől kb. 1másodperc erejéig, míg vissza nem ejt alapjáratra, mi lehet?

Figyelt kérdés
Mazda 1.6benzin ZM motorkód. Semmilyen más esetben nincs semmi rendellenes hangja vagy viselkedése a motornak. Nem tudom szerelőhöz vinni, mert nem mindig csinálja és nehéz kihallani is, de a hang erőssége is változó tud lenni, néha hangosabb. Csak pár tippet szeretnék kérni, hogy milyen hibákkal számolhatok, esetleg milyen nagyobb gondok előjele lehet?

2022. aug. 16. 09:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom ez mennyire veszelyes, de ha megkernel valakit hogy inditozzon helyetted mikozbe motorhazteto fel van nyitva es hallgatoznal bele?
2022. aug. 16. 10:15
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg természetes. Minden motornak kell 1-2 másodperc, amíg felépül az olajnyomás, ezért az első 1-2 másodpercben nincs kenése a motornak és kerreg/kopog/zakatol. Ez teljesen normális. Ha 2 másodpercen belül abbahagyja, akkor bizonyára erről van szó és nem kell aggódni.
2022. aug. 16. 10:38
 3/7 A kérdező kommentje:

#1, gondoltam már erre, valszeg sort kerítek rá, bár nem hiszem, hogy előrébb visz.

#2 Reméljük csak erről van szó, bár az érv ellen szól, hogy 7éve van nálam az autó és csak a legutóbbi tél óta figyeltem fel erre.

Nagyobb összeget szeretnék elkölteni az autóra, hogy kényelmesebb és műszakilag még jobb állapotban legyen, de ha 1-2év múlva ebből motorgenerál lenne, akkor inkább hagynám. Fontos ez most nekem, köszönöm az eddigi válaszokat.

2022. aug. 16. 10:58
 4/7 krwkco ***** válasza:

"Minden motornak kell 1-2 másodperc, amíg felépül az olajnyomás, ezért az első 1-2 másodpercben nincs kenése a motornak és kerreg/kopog/zakatol. Ez teljesen normális."

Ez nem így van. Az én autom láncos, hidraulikus láncfeszítővel és hidrotőkékkel. Soha nem zakatol a motor indításakor, csak olajcsere után 2-3 másodpercig. Mert akkor a szűrőben levő visszacsapószelep nem tartja vissza az olajat és lefolyik.

2022. aug. 16. 11:28
 5/7 krwkco ***** válasza:

"Mazda 1.6benzin ZM motorkód."

Nem akarok most rákeresni, de két fontos kérdés is felmerül:

- láncos?

- hidrotőkés?

Lehet, hogy lefolyik az olaj.

Vagy, ha láncos, akkor a láncfeszítőben levő mechanikus rész, ami olajnyomás nélkül is feszíti a láncot, elromlott.

Lehet, hogy kopottak a főtengelycsapágyak és csak nagyobb olajnyomás tudja elemelni őket.

Meg kellene egy olyan valakinek mutatni, aki már sok ilyen hangot hallott, sok motort felújított.

2022. aug. 16. 11:33
 6/7 A kérdező kommentje:

#5 Szíjas a vezérlés, hidrotőkét nem tudom, annyit tudok, hogy korongos állítású a szelephézag, gondolom akkor nem hidrotőkés. Megpróbálom majd télen elvinni valakihez, csak az a baj, ha egyszer beinditottam utána már csak max. másnap hosszabb állás után szólal meg, nehezen produkálható a hiba.

Az olajlefolyásos probléma az logikusnak tűnik, írtak nekem máshol kopogásérzékelőt, de az terhelésen is rosszalkodna szerintem. Főtengely csapágyra meg utolsóként gondolnék ha lehet 😄 köszönöm mindenkinek

2022. aug. 16. 12:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Sajnos a hang forrása így nem állapítható meg, muszáj lesz pedig szerelőhöz vinned az autót.
2022. aug. 16. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!