Eladtam az autóm. 3 napra rá a kormányhivatalban bejelentettem az adásvételt. A kötelezőt is levették a nevemről.Ez volt egy hónapja.A jármű platform szerint még nem íratták át,de láttam, hogy a hahun hirdették és újra eladták. Gondom lehet ebből?
Nem, de a vevődnek igen. Nem a te gondod.
Mi is kaptunk levelet arról, hogy felszólították a vevőnket az átírás pótlására max egymilliós bírság terhe mellett, valamint hivatalból kivonták a kocsit a forgalomból. Aztán kaptunk még egy levelet egy hónappal később, hogy a kocsit átírták és az ügy lezárult.
Már nem érheti hátrány az eladót, aki időben bejelentette az eladás tényét.
Mivel teljesen jogkövetően jártál el, így semmi félnivalód nincs. Ha büntetésről kapnál értesítést, egyszerűen visszaküldöd az adásvételi másolatát, nem fogják rajtad követelni.
Ha jól gondolom, akkor kereskedőnek adtad el, neki pedig nem kell "átiratni" az autót, ha továbbértékesítési célból vásárol (be kell jelentenie, de nem készül új forgalmi és törzskönyv, plusz illetéket sem kell fizetnie). Ha a kereskedőtől megveszi valaki, akkor történik valódi "átírás", amire 15 napja van a vevőnek. A JSZP-n a köztes tulajdonos (kereskedő) nem jelenik meg, így nem duplázódik a tulajok száma az autó élete során (ha te voltál az első tulaj, akkor a második nem a kereskedő lesz, hanem az, aki tőle megveszi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!