Nem szeretném átiratai az autót amit vásároltam, mert
sajnos a masodik napon már lerobbantam vele.
Megbüntethetnek, ha nem iratom át?
Figyelt kérdés
Egy hete vásároltam az autót egy 99-es évjáratú Ford Mondeo. Nem vertek át vele, én kerestem egy olyan autót ami legalább 4-5 hónapot kibír, az eladó elmondta hogy üzemképes az autó, de rengeteg hibája van, garanciát nem vállal, ennek tudatában vegyem meg. Úgy voltam 4 hónapot csak kibír, de amikor lerobbantam és megnézte szerelő, azt mondta hogy nem érdemes rá költeni egy forintot sem. Sajnos ezzel megjártam, de az átírás költségét nem szeretném elbukni, biztosítást sem kötöttem így persze rá. A szerelő szerint kivonják az autót a forgalomból ha nem történik meg az átírás, de más pénzbeli büntetést nem jár vele, illetve ha szerencsém van alkatrész árban meg talán elviszik ugyanennyiért. Aki esetleg jártasabb. A témában, tudna segíteni?
2022. aug. 12. 17:32
1/7 anonim válasza:
Hát ha írtatok adás vételit akkor az eladó leadja az okmányirodában, mert neki aza lényeg hoyg lekerüljön a nevéről és neked átkell iratnod, minden költségével együtt.
Aztán már kilehet vanatni a forgalomból.
2022. aug. 12. 17:49
2/7 anonim válasza:
Ez nem olyan, hogy szeretnéd-e vagy sem, adózni szeretnél? Senki sem kérdezi meg. Sőt, most jól meg fogod szívni, ugyanis átírási költségre is jön rá plusz bünti és még fedezetlenségi díj is a biztosítás meg nem kötése miatt. Készítsd a bukszát, mert ha megtalál a nav, 2-300 ezres(vagy magasabb) tartozást fog behajtani rajtad a 100 ezer körüli helyett, amit kellett volna fizetni megvételkor. Most nincs autód(vagyis van, de intézheted a bontóba adást és lehet hogy még azért is kérnek pénzt hogy átvegyék), fizetheted be a tartozásokat és vehetsz másik autót :D vegyél egy Swiftet, az megvan fillérekből és minden költség alacsony. Persze csak ha képes vagy ezeket kifizetni és telik másik autóra még.
2022. aug. 12. 17:59
3/7 anonim válasza:
Ja, hogy 1 hete vásároltad, akkor csak írasd át, fizesd ki a biztosítást, ha akarod áruld ki alkatrésznek és utána add le bontóba és vegyél egy Swiftet.
2022. aug. 12. 18:02
4/7 anonim válasza:
posztoló: szeretnék venni egy szar autót
eladó: tessék, ez szar
posztoló: megveszem
posztoló: nem kell, mert szar
2022. aug. 12. 18:20
5/7 anonim válasza:
Szerinted aki alkatrész árban elvinné tőled az hogy veszi meg, ha nincs a neveden?
Irasd át minél hamarabb és köss biztosítást, a fedezetlenségi díj napról napra nő és fájni fog! És egész olcsón megúsztad, hogy biztosítás nélkül nem okoztál balesetet...
2022. aug. 12. 18:32
6/7 anonim válasza:
Szerelő hülyeséget beszélt, mert olyan összeget számolnak fel az átírás elmulasztása miatt, hogy horror. Nem íratod át az autót legközelebb nem lesz olyan, hogy egy másik autót átírnak a nevedre. A rendszerben szerepel, hogy mulasztás van! Rendezni kell az első autó átíratását (okmányirodát nem érdekli mi történt azóta az autóval, neki a papírok kellenek, forgalmi, törzskönyv, biztosítás) utána lehet majd csak a második autó átíratását intézni.
2022. aug. 12. 23:47
7/7 krwkco válasza:
Nem adhatod el alkatrészként, mert ha nincs bontási igazolásod, nem lehet véglegesen kivonatni a forgalomból.
Megteheted, hogy felhívod az eladót, hogy lejelentette-e már az eladást. Ha nem, széttéphetitek az eladási szerződést, bár ez nem szabályos. A pénzt mindenképpen meg akarja majd tartani, ez nyilvánvaló. És visszaadhatod neki a roncsot, vagy ha megbízik benned, akkor ad egy meghatalmazást, amivel leadhatod egy bontóban.
Én egyébként nem bíznék a szerelő műszaki itéletében sem. Ha az autón még van 4-5 hónapnyi vizsga, akkor a Te célod nem "megjavíttatás", hanem a mozgásképessé tétel. Ami nagyon különböző dolog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!