Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi idő alatt lehet kicseré...

Mennyi idő alatt lehet kicserélni a levegőszűrőt illetve az üzemanyag szűrőt?

Figyelt kérdés

2022. aug. 10. 18:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%

Esetleg írhattál volna egy autó típust :D

Nálam az öreg mercin úgy, hogy már sokszor csináltam kb 10-15 perc.

De csak mert nem kell lebontani semmit, mindegyikhez egyből hozzá lehet férni.

Vannak autók, ahol már le kell venni ezt azt... borításokat stb.

2022. aug. 10. 18:09
 2/15 A kérdező kommentje:
Ja azt nem tudom, csak a barátom azt mondta elromlott valami szűrő és csak kíváncsi voltam, mert azt mondta hogy határozatlan ideig fogják csinálni. És hát azért 1,5 nap alatt akarmi van, csak kész van 😅
2022. aug. 10. 18:12
 3/15 anonim ***** válasza:

Már ha van raktáron szűrőjük.

És nem csak ez a két szűrő van egy autóban.

2022. aug. 10. 18:16
 4/15 anonim ***** válasza:

Az én 3.gen. swiftemen így néz ki a levegőszűrő csere:

Bal oldali lemez fület lepattintom, jobb oldali lemez fület szintén, majd a ház hátsó részét elfordítom. A régi betétet kihúzom, egy ronggyal kitörlöm a belsejét, és az újat betolom.

A fedelet visszaillesztem, egyik patent helyére, másik patent is helyére.

Pont annyi idő amíg elolvasod.

(egy perc sem kell hozzá)

(egy percebe sem telt)

2022. aug. 10. 18:20
 5/15 A kérdező kommentje:
Tudom 😆 nő vagyok nézzétek el. De általában ezekkel szokott lenni baj, legalább is a testveremnel, apamnal az alapján gondoltam. Igen az igaz hogy ha van alkatrész hozzá,de úgy elviekben meglehet rég csinálni ennyi idő alatt.
2022. aug. 10. 18:21
 6/15 anonim ***** válasza:

1,5 nap alatt csak akkor nincs kész ha nem csinálják :D

ezek tényleg percek kérdése.

nagyon egyszerű művelet egy hozzáértőnek.

2022. aug. 10. 18:27
 7/15 veterán vas ***** válasza:
93%

Érdekes, amikor egy nőnek kell valamit csinálni az autón:

Mert pl. ha a gőzölós vasalóból kifogy a víz, kihúzza konnektorból, kibillenteni a tartályt, feltölti, visszarakja, és bedugja az elosztóba.

Viszont másnap szól: töltsd már föl az ablakmosót, mert én nem értek az autóhoz-

Vagy:

Porszívózás után szétszedi a gépet, kis csó nagy csó hosszabbító, hernyócső.... mindent szét tud szedni. Majd kitakarítja a járatokat, porzsákot cserél.

Ugyan ez a garázsban: honna tudnám hogyan kell az autó levegőszűrójét kicserélni?

De sorolhatnám a turmixgépet, a darálót a kávéfőzőt stb. Ezeket mind használja, szétszedi, megtakarítja, és összerakja.

A varázsszó csak annyi: AUTÓ, mert arról semmit nem akar tudni, sem érteni, mert szerinte az AUTÓ, egy roppant bonyolult, és összetett berendezés.

Viszont vezetni imád! :D

2022. aug. 10. 18:48
 8/15 anonim ***** válasza:

Ez autó függő. Van amelyiken elég sok mindent le kell bontani hogy hozzáférhető legyen. Van amelyiken egyből hozzáférsz és pár perces művelet az egész. De egy bonyolultabb autónál is max 1-2 órás művelet, egy profinak valószínű 1 óra.

Nekem G Astrám van és a levegő szűrőt, olajszűrőt, üzemanyagszűrőt 5 perc cserélni. Utastérszűrőt vagy pollenszűrőt, ki minek hívja picivel több mert ahhoz ki kell venni a kesztyűtartót de az is max 15-20 perc aki már valaha is csinált ilyet, aki meg nem annak egy picivel több.

Én a G Astrámat évente szervizelem le amibe benne van a szűrők cseréje és a motorolaj csere. Nekem így mindennel együtt 1,5 óra. Eleve úgy szoktam neki állni hogy megyek annyit az autóval hogy üzemmeleg legyen, amint megvan beállok garázsba, megemelem, olajat leenegdem és hagyom 1 órát csorogni. Ez idő alatt lecserélem a szűrőket, mindet szép kényelmes tempóba max 1 óra de még annyi sem. Aztán pihenek, visszatekerem az olajleeresztőt, és feltöltöm friss olajjal. Ha ez megvan akkor pont megvan a másfél óra szép kényelmes tempóba.

2022. aug. 10. 18:50
 9/15 anonim ***** válasza:
levegőszűrőt 5 perc kicserélni, ha pollenszűrőre gondolsz, akkor 30 perc, mert klímatisztítással együtt szokták. Üzemanyagszűrő változó, nekem 1 óra volt utoljára
2022. aug. 10. 19:01
 10/15 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm szépen a válaszokat 😄. Hát igen én is mindent szét szedek 😆 de nem mindig megy össze rakni
2022. aug. 10. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!