Melyik az az autó, amit jelenleg a leggyengébbnek, legkisebb presztízsűnek tartotok? Ami az autózás minimuma?
Akik leragadtak a Trabantnál, nézzék meg milyen árakat kérnek-fizetnek mostanság egy normálisabb állapotban lévő Trabantért.
Igen, valamikor az volt a szoci autók között is a legkisebb presztízsű, de mára már megfordult a trend a Trabantokkal, igaz, hogy a németek verték fel az árát (ahogy a Simsonokét is).
Lehet ragaszkodni hozzá, hogy nulla presztízs, de ez ma már nem feltétlenül igaz, a Trabantoknak már eszmei értéke van, nem a használati értéke miatt adnak egy Trabantért meglepően magas összegeket egyesek.
Daewoo Matiz, Renault Twingo, Toyota IQ, Smart Fortwo, Mini Cooper.
Sot, en meg Suzuki Swift meretu autot sem vennek, esetleg masodik autonak.
@35, Mini Cooper?
Ültél te már modern Miniben? Egyrészt lassan annyiba kerül mint egy kompakt autó, másrészt olyan is belül a minőségérzete.
Összetett kérdés ez.
Ha meglátok egy öreg napszítta Swiftet azt gondolom biztos egy szegény ember vezeti, rosszul fizető munkát végez vagy épp semmit, az ő dolga, nyilván ezt engedheti meg.
Aztán a minap beszélgettem valakivel, és beállt mellénk egy AMG SUV Merci. Csak fél szemmel néztem oda, de ösztönösen elmosolyodtam. Olyan volt, mint egy nagy beülős műanyag autó, csak nagyban, egy karikatúra. Eszembe jutott a hang, ahogy zörög a kemény kerék a kaviszokon. Aztán egy 60 év körüli öltönyös férfi ült benne, teljesen disszonáns volt az egész.
Szerintem olyan az autó kicsit, mint a ruha, vagy egy óra. Ha passzol az illető stílusához, akkor mégha szegényes is, az is sugall egy összeszedettséget. Itt a példában az első lenne a szobafestő a melós farmerjében, az utóbbi a komoly arcú Morgan Freeman a kezén egy skeleton green G-shockkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!