Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Minek a hibája okozhatja...

Minek a hibája okozhatja ezeket a tüneteket, egy robogónál?

Figyelt kérdés

A probléma az volt az egyik reggel, hogy nehezen indult be a robogó, majd alig ment, 30km/h-t alig érte el, és utána lassult is kb, majd leállt. Előtte egy nappal még semmi gondja nem volt. Azóta nem is indul.

Illetve még régebben csinált ehez hasonlót, amikor sztenderten volt, hogy indítás után, teljes gáz adásnál, csak kb 5 másodpercenként kezdett el forogni a hajtott kerék, utána megállt teljesen, pedig padlógáz volt neki adva.

2022. júl. 21. 06:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Nekem akkor csinált ilyet, amikor hónapokig állt és beleposhadt a benzin. Vagy 15 percen át rúgtam, mire beindult, de nagyon erőtlen volt, mikor elindultam kb. 200 métert bírt 20km/h-val nyélgazon, aztán elkezdett fulldokolni és megállt, utána se kép se hang.

Nálad nyilván ez nem áll fent, ha tegnap is használtad gond nélkül, de a lényeg, hogy én első körben az üzemanyagellátást ellenőrizném. Szűrő pl. volt cserélve mostanában, nem az dugult el?

2022. júl. 21. 08:05
 2/8 A kérdező kommentje:
Üzemanyag rendszer az biztos jó. :(
2022. júl. 21. 08:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyertya/gyújtás/akksi?
2022. júl. 21. 09:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Gyertyát kiszedtem tegnap, eléggé kormos volt. Mentem vásároltam egy újat délután, azután pedig este beszereltem. Első rúgásra indult. Örültem mint majom a farkának. Reggel pedig mennék munkába, és megint semmi, se rúgásra, se önindítóra nem reagál.
2022. júl. 22. 15:48
 5/8 anonim ***** válasza:

"se önindítóra nem reagál"

Mármint hogyhogy nem reagál? Nem indul, vagy egyáltalán nem forgat az önindító sem?

2022. júl. 22. 16:27
 6/8 A kérdező kommentje:

Forgat. Viszont most délután melegben pedig első rúgásra indult.

Szóval most a helyzet, hogy reggel nem indult be. Majd még megnézem egyik reggel, mikor korábban kelek.

2022. júl. 22. 16:46
 7/8 anonim ***** válasza:
Gyújtás baj lesz ott. Nem írtad milyen motor, nem tudom milyen gyújtása van, de régen például a tirisztoros gyújtású autókra volt jellemző, hogy a hőmérséklet függvényében vagy indult, vagy nem. Bár ott pont fordítva történt, hogy hidegben (reggel) indult, melegben (délután) meg nem. De ettől függetlenül még szerintem nálad is hasonló lehet a baj. Ha délutánonként, amikor indul, akkor még a nap is éri, vagy legalább szabad levegőn van még ha árnyékban is, akkor valami ilyesmi baja lehet. Ha garázsban áll, akkor lehet mégsem ez, de akkor is megérné ránézni.
2022. júl. 22. 16:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Piaggio Free 50ccm. Lehet akkor a gyujtás elekronikát kellene cserélni?
2022. júl. 22. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!