Szerelőaknára kell hivatalosan építési engedély? Mik lennének a teendők?
Attól függ hol.
Vidéken hátul a kis műhelyben a szín alatt nyilván senkit sem érdekel.
Egy panel földszintjén lévő garázsban valószínűleg kell, igen.
#2 Amíg tartóelemet nem érint a változtatás, igazából engedélymentes a történet. De érdemes lenne statikussal előbb beszélni, egyáltalán ajánlja-e hogy a padlót meggyengítsd...
Ha meg hátul a kertben van tényleg, akkor 1.5 méter tartós változtatásig nem engedélyköteles. Fölötte már igen.
#3: Nem építesz semmit tképpen. Nem írják külön, de szerintem simán felfogható pincének. Vagy zöldséges veremnek :-)
Nálunk annak idején direkt ki lett hagyva az aljzatbetonból egy szögvas kerettel körbevett 1 x 2 m-es téglalap. A helye egy vaslemezzel van lefedve. Már én is gondoltam rá, hogy ki kellene ásni és kifalazni, kibetonozni. Mivel a homlokzaton nem történik változás, eszembe nem jutott, hogy ehhez külön tervdokumentáció és engedélyeztetési eljárás kellene. Hiszen ha otthon kicserélem a fürdőkádat ahhoz sem kell engedély.
Amúgy én nem ásnék le 1,5 m mélységig. Egy olajcseréhez, ha ülve a kocsi alá férek, már nagy segítség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!