Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek nagy a baj?

Szerintetek nagy a baj?

Figyelt kérdés

Passat b5.5 2003

A kuplungról lenne szó. Eléggé kemény a kuplung és fent fog (ugye ez már a végét jelenti), gyújtásnál egyet rezzen az autó és remeg mikor indulok vele (hideg gyújtásnál érződik, mikor bemelegedik nem érezhető olyan erősen). Fura hangokot nem ad, nem csúszott még meg egyszer sem és fura szagokat sem érzek. (szerelő is mondta, hogy a kuplung a veget járja) Tervezek vele külföldre utazni jövő héten, ti be mernétek vállalni így az utat? (600km oda 600 vissza)

Nem szoktam sportosan vezetni, eléggé nyugodt tempóban vezetek.

Válaszokot előre is köszönöm!

2022. júl. 12. 20:30
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Kerül pénz rá csak nem nyaralás előtt… sajnos nem kevés összegről van szó és tényleg egyet értek azzal, hogy akinek nincs pénze ne autókázzon de ez most így jött össze. Abból kiindulva, hogy fórumokon velem hasonló cipőben járók fura hangokról meg csúszásokról panaszkodnak én még jól állok véleményem szerint… persze az lehet, hogy nem minden tipusu autónál ugyan úgy jelentkezik a probléma…
2022. júl. 13. 08:53
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

Értelmes ember külföldre csak karbantartott autóval indul el, az már rég rossz ha induláskor is szar az autó müszaki állapota.

Mire számítasz?.)

2022. júl. 13. 09:41
 13/17 A kérdező kommentje:

[link]

11 mp az a rezzenés gyujtasnal az egyeduli tunet meg hogy hidegen picit beremeg az auto mikor engedem a kuplungot fel, meg hogy kemeny(az volt mindig) es fent fog

2022. júl. 13. 09:41
 14/17 NTBS ***** válasza:
Csináltasd meg SOS-ben.
2022. júl. 14. 18:43
 15/17 anonim ***** válasza:

Én biztos nem mernék hosszú útra kelni ilyen autóval, főleg ha még hegyes útszakaszra tévedsz az még jobban terheli a kuplungot. A kevés váltásokat pedig nem tudod elkerülni, főleg egy városban.

Ha ott ragadsz külföldön, többszörös ára lesz a javitásnak...

2022. júl. 15. 18:01
 16/17 A kérdező kommentje:
Beszéltem egy másik szerelővel, szerinte még nincs ok az aggodalomra, a kuplung ha meghíbásodik az hallható és érezhető(megcsúszik), nálam nem jelentekzik semmi ilyensmi s amint bemelegedik már a rezgés sem érződik. Minden esetre szerinte is nekivághatok az útnak.
2022. júl. 15. 19:54
 17/17 A kérdező kommentje:
Nem sikerült megcsináltatni s úgy maradt, kockáztattam s elmentem vele. Minden rendben volt az úton szerencsére. 1200km tettem meg vele (oda-vissza)
2022. júl. 26. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!