Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ennek a tankolási korlátnak...

Ennek a tankolási korlátnak így mi értelme van?

Figyelt kérdés

[link]

Oké, hogy egyszerre 20-30 litert vételezhetek, de tankolás után átgurulok a szomszédos kútra és tankolok még 30-at.

Az 50 literes korlátnak még látom valamennyi értelmét, hogy a spájzolók ne tudják olyan egyszerűen teletölteni az utánfutón lévő köbös IBC-t. 20-szer meggondolandó, hogy sorba álljon valaki. De kettő etap egy átlagos személyautónál, simán belefér.

2022. júl. 12. 13:40
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10. Furcsán vagytok bedrótozva. Gyűlölöm ezt a kedves bandát a hatalmon, de mondj jó megoldást. Ha nem lenne korlát, akkor mindenki csak piaci áron tudna üzemanyagot venni. Az jobb? Háború van, nyersanyaghiány van. Valamit ki kell találni.
2022. júl. 13. 09:31
 12/16 anonim ***** válasza:

Szépen lassan el lehetett volna kezdeni feljebb egerészni azt az ársapkát. Mondjuk minden hosszabbításnál 20-50 ft-tal. Az sokkal emészthetőbb lenne, mint amikor majd eldózerolják az egészet. Most valahol 550-600 ft között tartanánk.

Értem én, hogy a kormány vélhetően azzal számol, hogy az olajárak szépen visszacsorognak egy emberibb szintre, így mire megszüntetik nem is lesz rá szükség, de azért ez inkább olyan mint amikor 19-re lapot húz valaki.

2022. júl. 13. 09:44
 13/16 A kérdező kommentje:

"Ott van értelme, hogy aki mondjuk napi többet használ el, mint a korlát, az jól meg van szivatva..."

Miért is?! 20-30 litert nem fogod helyben még kifizetés előtt elhasználni, nem? Én is szoktam rendszeresen napi 500 km-t autózni. És nem céges autó, nem cég fizeti. Sőt, most lesz majd egy 1100 km-es utam országon belül, egy nap alatt. De nem tilos akár ugyanazon a kúton sorban állni, vagy bármelyik másikon az országban még egyszer még aznap megtankolni. Pont ezért nem látom értelmét ennek a korlátozásnak. Akik akar, így is tud akár 100 litert is hatósági áron tankolni. Csak annyi hogy több részletben kell megtennie.

2022. júl. 13. 10:09
 14/16 anonim ***** válasza:

#13: Ki beszélt 20-30 literről? Dízelt egyik kúton 50, másikon 100 literig lehet tankolni naponta, harmadikon konktéran nincs napokig, és igen, egy rendszám, egy nap egyszer. Legalábbis felénk. Az egyikre be sem férek. Egy jó napon 150 liternél többet használok el. Akkor mi a megoldás?

Ez a háborús baromságot meg engedjük el, tudom, hogy a kormánypropagandát sokan megeszik. De a háború csak egy dolog, nem azért vagyunk ekkora sz/rban.

Ahogy #12 írja, el kellett volna engedni az ársapkát. Én már arra gondolok, itt is csak arról van szó, mint a repülésnél, le kell nyomni a MOL árát, hogy az állam bevásárolja magát könnyebben, mint Ferihegynél tervezik

2022. júl. 13. 10:25
 15/16 A kérdező kommentje:

"Ki beszélt 20-30 literről?"

Talán ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád a kérdést...

"Dízelt egyik kúton 50, másikon 100 literig lehet tankolni naponta, harmadikon konktéran nincs napokig, és igen, egy rendszám, egy nap egyszer. Legalábbis felénk. Az egyikre be sem férek. Egy jó napon 150 liternél többet használok el."

Én ma délelőtt tankoltam. Nem írták fel a rendszámomat. Prémium gázolaj nincs, de ezt már megszoktam tavasz óta.

150 litert?! Gondolom ez valami teherautó, áruszállító, vagy munkagép. Személyautóban nekem egész nap 0-24-ben 130-as átlag(!) sebességet kellene mennem, ekkora felhasználáshoz. Így feltételezem pénzt keresel vele, nem magáncélra használsz fel ennyit. Örülj neki, hogy te még hatósági áron tankolhatsz és nem jutott még eszükbe hogy ezt a felhasználási módot is kivegyék a körből! Elvileg az eredeti célja az ársapkának a lakossági felhasználásra irányul.

2022. júl. 13. 12:23
 16/16 anonim ***** válasza:

#15: Elolvastam, azért írtam és én nem beszéltem annyiról.

Én örülnék neki, ha tudnék hatósági áron eleget tankolni, pont arról beszélek, hogy sz/r a rendszer.

Sokra megyek vele, ha neked Szegeden nem írják fel a rendszámodat, ha én az enyémet a környéken igen.

Száz szónak is egy a vége, elhibázott döntés az ársapka, mint úgy általában minden amit ez a kormány összekalapál pár óra alatt.

A lakossági felhasználásra irányul, de mégsem éri el a célját a gyakorlatban (ha ugye a szavazatvásárlást nem annak vesszük)

2022. júl. 13. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!