Ha a jogosítványom 2023-ig érvényes, de az orvosi alkalmassági 2021-ben lejárt, akkor ha megújítom az alkalmasságit, használhatom tovább a jogosítványt vagy újat kell kiállítani?
"Az első oldalon szereplő dátum azt jelöli, hogy maga a jogosítvány meddig használható mint személyazonosító okmány. Lakcímkártyával ugyanis az egész ország területén használható személyazonosító okmányként is. Ennek az okmánynak az érvényességi ideje látható elől.
A hátsó oldalon szereplő dátum vonatkozik a jogosítvány érvényességére. Ez a dátum jelöli ugyanis, hogy meddig érvényes a jogosítvánnyal egybekapcsolt orvosi vizsga. E dátum után nem lehet használni a jogosítványt vezetői engedélyként, csupán személyigazoló okmányként."
Nálad valami elírás lehet, mert nekem az első oldalon csak két dátum van, az egyik, az, hogy mikor készült 4(a), illetve, hogy az orvosi mikor jár le, ez pedig a 4(b)
A jobb alsó sarokban lévő hologrammos olválban pedig nekem szintén a készítés dátuma szerepel.
Hátoldalon a 11-es oszlopban pedig szintén a kategóriák érvényességének ideje.
Nem inkább az van, hogy 2021-ben hosszabítottad, de csak 23-ig kaptad meg, mert mondjuk már benne vagy a korban, vagy valamilyen orvosi ok miatt nem adta meg tovább a doki?
"illetve, hogy az orvosi mikor jár le, ez pedig a 4(b)"
Az általad linkelt cikkben is írják, hogy a 4(b) az okmány érvényessége, nem az orvosi alkalmasságé.
És az általad linkelt cikkben írják azt is, hogy 2017. december 30. óta mindkét érvényességi dátumot a születésnaphoz igazítják.
#9 Igen , és? Én a kérdezőnek írtam, nem pedig valamelyik hozzászólásra válaszoltam.
Én 2021-ben hosszabítattam, január 22.-én és miven van C-m, ezért csak 5 évre kapom az orvosit, és mivel augusztusi vagyok, így 2025 08. a lejárat dáuma. Semmi más elkövetkező időpont nincs rajta.
Azt kéne tudni, hogy a kérdező mikor is csináltatta az orvosit, meg mennyi idős?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!