Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha a jogosítványom 2023-ig...

Ha a jogosítványom 2023-ig érvényes, de az orvosi alkalmassági 2021-ben lejárt, akkor ha megújítom az alkalmasságit, használhatom tovább a jogosítványt vagy újat kell kiállítani?

Figyelt kérdés
2022. júl. 5. 12:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Hogy jött össze a két eltérő időpont? Nem igazán értem a kérdést.
2022. júl. 5. 12:57
 2/13 anonim ***** válasza:

"Az első oldalon szereplő dátum azt jelöli, hogy maga a jogosítvány meddig használható mint személyazonosító okmány. Lakcímkártyával ugyanis az egész ország területén használható személyazonosító okmányként is. Ennek az okmánynak az érvényességi ideje látható elől.

A hátsó oldalon szereplő dátum vonatkozik a jogosítvány érvényességére. Ez a dátum jelöli ugyanis, hogy meddig érvényes a jogosítvánnyal egybekapcsolt orvosi vizsga. E dátum után nem lehet használni a jogosítványt vezetői engedélyként, csupán személyigazoló okmányként."

2022. júl. 5. 12:58
 3/13 anonim ***** válasza:
az orvosi érvényességét nézik. A jogsi hogy járhat le másként?
2022. júl. 5. 12:58
 4/13 anonim ***** válasza:
Az orvosi alkalmasságit kell megújítani, de ezzel együtt új jogosítványt is kapsz, a régit bevonják.
2022. júl. 5. 12:59
 5/13 A kérdező kommentje:
A jogsin két dátum van ha megnézitek. Az első oldalon van egy, ami későbbi dátumig érvényes, mint a második oldalon. Nem értem mi értelme van így az első oldalon lévőnek, ha az egészségügyi alkalmassági hamarabb lejár. Na mindegy...
2022. júl. 5. 13:02
 6/13 anonim ***** válasza:
Olvasd el a 2-es hozzászólást!
2022. júl. 5. 13:11
 7/13 anonim ***** válasza:
Ma már úgy állítják ki a kártyát, hogy a két időpont megegyezik, ugyanis a korábbi eljárási rend megtévesztő volt, mert mindenki, vagy legtöbben az első oldalon lévő időpontot követte figyelemmel, de az nem volt azonos az orvosi alkalmassági időpontjával.
2022. júl. 5. 13:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Nálad valami elírás lehet, mert nekem az első oldalon csak két dátum van, az egyik, az, hogy mikor készült 4(a), illetve, hogy az orvosi mikor jár le, ez pedig a 4(b)

A jobb alsó sarokban lévő hologrammos olválban pedig nekem szintén a készítés dátuma szerepel.

Hátoldalon a 11-es oszlopban pedig szintén a kategóriák érvényességének ideje.

Nem inkább az van, hogy 2021-ben hosszabítottad, de csak 23-ig kaptad meg, mert mondjuk már benne vagy a korban, vagy valamilyen orvosi ok miatt nem adta meg tovább a doki?

[link]

2022. júl. 5. 13:21
 9/13 anonim ***** válasza:

"illetve, hogy az orvosi mikor jár le, ez pedig a 4(b)"

Az általad linkelt cikkben is írják, hogy a 4(b) az okmány érvényessége, nem az orvosi alkalmasságé.

És az általad linkelt cikkben írják azt is, hogy 2017. december 30. óta mindkét érvényességi dátumot a születésnaphoz igazítják.

2022. júl. 5. 13:27
 10/13 anonim ***** válasza:

#9 Igen , és? Én a kérdezőnek írtam, nem pedig valamelyik hozzászólásra válaszoltam.

Én 2021-ben hosszabítattam, január 22.-én és miven van C-m, ezért csak 5 évre kapom az orvosit, és mivel augusztusi vagyok, így 2025 08. a lejárat dáuma. Semmi más elkövetkező időpont nincs rajta.

Azt kéne tudni, hogy a kérdező mikor is csináltatta az orvosit, meg mennyi idős?

2022. júl. 5. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!