Üdv, adott egy Corsa C, 2003, 1.0, Ecotec.. utóbbi időben azt tapasztaltam, hogy elindulásnál és gyorsítás közben 2-3 ezer rpm között megtorpan az a kis lóerő is, enyhén rángat, és visszaváltáskor van amikor hajlandó egyenletesen gyorsulni, kipróbáltam alapjáraton is állva, amikor üzemmeleg lett a motor, az rpm csökkenést nagyon rángatva tette meg, majdnem lefulladva, én agyaltam már a szar benzinen keresztül annak a szűrőéig, a láncon is a vezérműtengelytől kezdve mindenen... Tippek?
Meglett a probléma forrása: rengeteg kosz lerakódott a fojtószelep házban, köszönöm a segitsegeket☺️
2022. júl. 13. 21:05
5/7 anonim válasza:
Nincs mit! Az enyémet is most kellene majd kitakarítani.
2022. júl. 14. 02:00
6/7 A kérdező kommentje:
Elsőnek válasz: izzitaskor előtte benyomod a fék és gázpedált, nyomva tartva őket az autó kivillogja a hibakódokat a szervíz piktogrammal, nekem az alábbiak voltak: P0135, P0100, P0130, P110 lesz kit szutyoktalanítani.. lambda, l.tomegm. meg fojtoszelep nem mukodik megfeleloen
2022. júl. 14. 08:10
7/7 anonim válasza:
Amit írtál, az kb. mindkettő típushibája a C Corsának. Kettő lambdaszonda van benne, nálam a hátsót már cserélték, mert állandóan hibaüzeneteket írt ki. Nem egy horribilis összeg egy jó minőségű utángyártott, beszerelni pedig egyszerű. Sokan a gyárit ajánlják bele, mert az utángyártottnál előfordulhat, hogy beszerelést követően már dobálja fel a hibakódot.
Légtömegmérőnél lehet, hogy villamossági szerelőt keresnék fel. Azt is meg lehet próbálni megtakarítani, de csak olyan szerelővel, aki ért is hozzá.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!