Közúti baleset kivizsgálásánál, ha egy harmadik fél miatt következett be a beleset aki elhajtott megtalálás esetén kiadják a balesetben résztvevők adatait egymásnak?
Sok mindentől függ. Szerintem ha elismeri, akkor nem kell találkozni.
Ha nem, akkor elképzelhető a szembesítés is.
Valószínűleg kisebb veréssel megúsztad volna, ha nem hajtasz el...
Na meg így már el lehet kezdeni ragozni a cserbenhagyás témakörét is.
Egyirányú utca bal oldalán levő ferdeparkolóból egy furgon miatt nem látott ki egy kihajtó autós, és a vezető úgy döntöttt, nem kéri meg az egyik utasát irányításra, vagy nem lassú araszolással mozgott, hanem kövér gázzal, rövid idő alatt akarta végrehajtani a manővert.
Nem jött össze, az úton érkező autós jobbra rántotta miatta a kormányt, és satufékezett, ezzel elkerülte az ütközést, de az ő mögötte jövő mopedes kamaszgyerek már nem fért be a leszűkült helyre a jádaszegély és az autó közé, megállni sem tudott, ő belefutott a fékezőbe.
Ott maradtam, mert szerettem volna, ha nem a hátul érkezőre verik a teljes felelősséget.
A rendőr megkérdezte a parkolóból kihajtótól, hogy érintkezett-e az autója a másikkal? Minthogy nem, így a rendőr intett, még a rendszámát sem írta fel, elengedte. Így a teljes felelősség a motorosra hárult, sajnáltam szegény gyereket, a helyszínelőnek elmondtam amit láttam, de nem lett folytatása, nem hívtak bíróságra tanúnak, úgyhogy azt hiszem, ennyiben maradt a dolog.
Magyarán jó eséllyel megússza az elhajtó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!