Robogó hajtóműjébe mennyi hajtóműolaj kell?
#2 Ne legyél már ilyen okos bazmeg, hajtóműolajnak hívják amit váltóba raksz, tekintve, hogy az egy HAJTÓMŰ. Sőt, most nagyon meg fogsz lepődni: a szervóba is hajtóműolaj megy.
Soha nem fogom megérteni, hogy a hozzád hasonlók miért ugatnak bele olyanba, amiről fingjuk sincs.
Nincs nívója a betöltő nyílásnál? Piaggio robogómnál volt. Egyébként 90 és 120 ml között szoktak lenni a robogó hajtóműolaj töltetek.
#2 Nevezzük akkor végáttételnek, hátha így nem ütközik más iparágakban használt kifejezésekkel.
#2: Gépészetileg amúgy teljesen korrekt a hajtómű kifejezés. Sebességváltó, véglehajtás, differenciálmű, osztómű, mindegyik hajtóműnek minősül. A repülőgépek hajtómotorja véletlen egybeesés miatt a magyar nyelvben hajtóműként szerepel, de persze köze sincs mechanikailag egy váltóhoz, hanem többnyire egy belsőégésű motort értünk alatta (a gázturbina is belsőégésű motor). Az angol simán csak engine-nek, tehát motornak hívja.
Persze tisztában vagyok vele, hogy nagy eséllyel ezeket te is tudtad, csak jól esett okoskodni egyet.
#2 vagyok, nem tudtam, hogy a robogóban van hajtóműnek nevezett alkatrész. Semmilyen jogsim nincsen, így nem csoda, hogy ezt nem tudom. A hajtóműre nekem a repülő és az űrhajó hajtóműve jut eszembe, vigyázat ilyesmire gondoltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!