Mennyre jó / megbízható egy kuplung felujjitás?
Van egy 6 hónap múlva 20 éves autóm. Peugoet 406 2.0 HDI (RHZ, magyarul kettős tömegűvel szerelt) az alany.
Utána jártam, tárcsa, kettős tömegű összesen 300 lenne teljes (150 baráti áron). Szörnyű beismerni de őszintén a kocsi már nem ér annyit. Nem akarok rá milliókat költeni.
Úgy tudom, hogy van kuplung felújítás. Ez pontosan mit takar? És mennyibe kerül (nem itt nem elvárás, hogy a szerelő fizessen nekem, 2 lábon vagyok a földön, de 300 ezer + munka az elég combos egy 200 at érő autó esetében)? Persze embere válogatja. Sajnos az interneten 1 műhelyt találtam ahol ezzel foglalkoznak, de kommenteket olvasva nem túl jó a híre.
Kettőstömegűt tuti cserélni kell?
A régi kettőstömegű lendkerekek szinte örök életűek.
Szétkell szedni és akkor meglátod hogy mi a baja és hogy hogyan lehet javítani is.
Meg mennyibe kerül az is akkor derül ki.
Ez ilyen dolog... a mi kocsinkat rendbetetetni kb. annyi lenne, amiből + ha eladom az árából veszek egy másik, kicsit komolyabb autót...
Voltam olyan hülye néhány éve hogy elkezdtem rá jobban költeni, ebből a spirálból nincs kiút ha egyszer belemész. Az autó azóta se jó, mindig van vele valami, és nem BMW, hanem kisautó. Ne legyél olyan mint én, inkább add el vagy bontó, és amit belefektetnél vegyél valami újabbat.
3: oké de előbb tudni kéne mi a gond...
Nekem is csattant mindig leállításnál az autó, motortartóbak csere után totál megszűnt a dolog, holott ha szerelőhöz viszem lehet simán azt mondja, hogy ez kettőstömegű, cseréljük ki 200-300e-ért :D
Lehet a kérdezőnél csak egy kuplungtárcsát kell cserélni, esetleg mellé kinyomócsapágyat ami aprópénz.
Bár a munkadíj így is legalább 60e mert van vele meló...
Ha az ember otthon nem tudja megcsinálni akkor manapság nem olcsó a szerelés sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!