Ez ablaktörlő relé hiba lenne?
Sziasztok,
Van egy C-s Opel Corsa 2002-es évjárattal, konkrétan ez a típus:
2 hete vettem észre, hogy az első ablaktörlő bekapcsolás után nagyon lassan töröl az összes fokozatban. Másnap reggel viszont rendesen működött minden, mintha mi sem történt volna. Utána állt az autó egy hetet kb. majd bekapcsolás után már meg sem mozdult az ablaktörlő, sőt. Az elsőt, ha bekapcsolom, akkor a hátsó kezd el törölni.
Amit eddig csináltam:
1. Az első ablaktörlő motor helyett betettem egy vadiújat. A probléma nem szűnt meg.
2. Megnéztem az alsó biztosíték dobozban, hogy a 23-as biztosíték (ez az ablaktörlőé) milyen állapotban van. Nincs kiégve.
Még, amire gondolnék laikusként az a felső relédoboz (mert két doboz van a kocsiban), amiben van három darab ablaktörlő relé, hogy esetleg abból valamelyik felmondta a szolgálatot. A konkrét térkép itt található hozzá:
Mi a véleményeket? Jó helyen keresgélek, vagy abszolút másról van szó? Utolsó lehetőségként vinném csak villamossági szerelőhöz, egyszerűen nem lehet hozzájuk bejutni, annyi munkájuk van.
Az ablakmosók elöl és hátul is működnek. A hátsó ablaktörlő szintén működik.
Viszont akkor is a hátsó kezd el törölni, ha az elsőt kapcsolom be.
Próbál meg a kormányoszlopnál az ablaktörlő csatlakozóit végigmozgatni.
Ha már leveszed a borítást egyuttal fújj egy kis kontakt sprayt a kapcsoló érintkezőihez is.
Hátha segít.
20 éves kor fölött, láttunk már számtalan megzakkant ablaktörlőt.
A kenőanyag hiányának következményi:
kiverődött perselyek, kopott tengelyek, elgörbült mechanizmus, kiolvadt végálláskapcsoló, leégett motor, stb.
Ám a világon nem létezik olyan hiba, hogy a kenőanyag hiánya miatt :
"..a hátsó kezd el törölni, ha az elsőt kapcsolom be.." (#1)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!