Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első motornak milyen JAPÁN...

Első motornak milyen JAPÁN motort ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Én e kettő között gondolkodom:

Yamaha vagy Honda.

Yamaha közül:

Yamaha xsr125 legacy (2m ft 2022-es évjárat)

Honda közül:

Honda cbr125 (1 587 000 Ft 2022 évjárat)

A1 jogsim van.

Használt motort nem szeretnék venni.

Melyiket ajánlanátok jobban melyik márkát?

Első motorom lenne.

Valamint FONTOS KÉRDÉS:

Hány km-enként érdemes elvinni szervízbe a motort?

Autónál talán 10 ezer km-enként érdemes elvinni -nem vagyok benne biztos-

Motornál azt olvastam 3-6 ezer km-enként?

Bár szerintem gyakrabban kell (hogy ne legyen nagyobb baja biztos ami biztos alapon xd).

Válaszokat köszönöm előre is!

2022. jún. 17. 15:01
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hogyne, minden út után szervizbe kell venni.

Benne lesz a garanciafüzetben, hogy milyen gyakran kell vinned.

Az első 1000 km után van egy szervíz, aztán ugyanúgy évente vagy kb 10000 km-enként.

2022. jún. 17. 15:13
 2/6 anonim ***** válasza:
Mielőtt ennyire ragaszkodnál ahhoz, hogy neked csak új motor jó, előbb menj be egy kereskedésbe és érdeklődj a lehetőségekről! Ugyanis nemrég fülltanúja voltam az itteni motorkereskedésben egy telefonbeszélgetésnek, ahol az érdeklődő szintén új motort akart venni, majd beszélgettem az eladóval is, aki elmondta, hogy szinte sehol nincs készleten új motor. Szóval ha te most szeretnél venni, arra mindenbizonnyal hónapokat kell várnod.
2022. jún. 17. 15:54
 3/6 anonim ***** válasza:

Ja, hát az nyilvánvaló, hogy ebből már csak jövő évi motorozás lesz, de az más kérdés.

Én is most vettem új motort, várhatóán éppen, hogy csak ki tudom majd próbálni szeptember végén, mielőtt letenném télre.

2022. jún. 17. 16:11
 4/6 anonim ***** válasza:

"Melyiket ajánlanátok jobban melyik márkát?"

Márka? Miért márka alapján választol motort? Én nem tudnék márka alapján választani pedig volt Yamahám ( R1 2004 ) és Hondám is ( 600RR 2008 )

"Hány km-enként érdemes elvinni szervízbe a motort?"

A garancia miatt évenként egyszer el kell vinni márkaszervizbe. Egyébiránt időhöz és futásteljesítményhez kötik a rendszeres karbantartást. Az én jelenlegi motorm pl 10e Km vagy 1 év, japán motoroknál ( nagyobbaknál legalábis ) ez 6e Km vagy 1 év.

"Motornál azt olvastam 3-6 ezer km-enként?"

Én csak 6e km-es ciklusokkal találkoztam vagy üzemóra. A motorhoz adott kézikönyv leírja.

"Bár szerintem gyakrabban kell (hogy ne legyen nagyobb baja biztos ami biztos alapon xd)."

Igen, tudjuk, hogy okosabb vagy a japán motormérnököknél.

2022. jún. 17. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindegy melyiket veszed. Azt vedd amelyik kenyelmesebb es jobban tetszik egy próbaúton. Kapsz hozzá majd egy használati útmutatót, amiben minden karbantartásra vonatkozó információ benne lesz, ezt betartva vidd szervizbe a motort. Ennyi, ezen kivul csak elvezned kell a motorozast. Én a KTM-hez meg Apriliához is benéznék azért.
2022. jún. 17. 18:07
 6/6 anonim ***** válasza:
Annyi, hogy a karbantartási útmutatóban jó eséllyel azt fogják írni, hogy olajcsere évente vagy 12000km-enként, amelyik hamarabb eljön. Ezt felejtsd el, 6000km-enként cseréltesd, de jó eséllyel évi egy lesz belőle. Én Honda-párti vagyok, de nem értem, mi a baj a használt motorral. Olyan patika állapotú nagymotort vettem 1 milliónál olcsóbban, hogy csak na, ABS, ASR, dual fék persze jó lenne néha, de ennyit költeni egy 125 köbcentis motorra biztos nem lennék hajlandó. Használt motornál mindig állapotot veszel, nem a kilométerórát kell nézegetni, hanem az állapotát, hogy mi a benyomás az eladóról és mit művelt a motorral.
2022. júl. 21. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!