Fékezésnél egy picit jobbra húz az autóm. Hogyan deríthetném ki, hogy melyik keréknél rossz?
Sajnos a közelben amelyik szervíznél van fékpad, az egyik se vállalja, mert mind műszakiztat.
Jobb oldara húz el fékezésnél.
Az első fékeket már néztem, azok egyenletesen kopottak a betétek, tárcsák, nem látok rajta semmi szokatlant. A hátsó fék (dob) okozhat ilyen hibát?
Egyébkét 15.000km-el ezelőtt kapott új tárcsát, betéteket, hátul új fékpofákat, munkahengereket(szervízben)
Pedig az elsők miatt húz félre.
SZedd le takarítsd ki és esetleg lekell légteleníteni, akkor már jónak kell lenni.
valószínűleg bal első
egyenletes kopás nem sokat jelent, mert gondolom nem többszáz kilométerrel ezelőtt jelentkezett a hiba
szerintem a vezetőcsap berozsdásodott. Ki kell szedni, letisztítani, bezsírozni és jó lesz.
Egyébként, ha balos ilyen, esélyes, hogy a jobbos sincs túl jó állapotban. Érdemes azt is tiszítatni.
Erre találták ki a fékhatásmérő berendezést.
%-os arányban kimutatja az eltérést, nem kell sem kisérletezni sem agyalni.
Nekem egyszer volt hasonló problémám.
Csak nnyit kértem, a szervizben, hogy hivatalosan mérjen egy fékhatást, fizetem a munkadíjat és kérem a mérési eredményt.
A munkafelvevő azt mondta, nekik nem éri meg ilyesmivel foglalkozni.
:(
Megkérdeztem, hajlandó ezt leírni? ....mert mi van, ha egy kezdődő hibát észlelek és baleset történik?
Végül is megmérték, tényleg be volt rohadva az egyik munkahenger.
4-es: az első fékkel volt a baj?
Sajnos ugyanez a gondom, semelyik műhely nem ér rá most ilyenre...
Az első fékeket néztem, levettem a féknyerget, de könnyen jár, nem szorul se a csúszka, se a dugattyú.
Ha hátsó féknél van eltérés, az okozhat félrehúzást?
#4 vagyok.
Igen az elsővel volt a baj.
Az úszónyereg csapján volt egy pár mm-es vakrozsda folt, és egy ponton megakasztotta a mozgásban.
(Skoda Felicia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!