Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik motorolaj, olajszű...

Mi történik motorolaj, olajszűrő és levegőszűrő csere után az autóval?

Figyelt kérdés
Azon kívül hogy ezek újak lesznek benne, és nem kopik annyira a motor. Jobban gyorsul, erősebb és halkabb a motor?

2022. jún. 3. 19:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem bonyolult váltóolajat cserélni sem. Ha megadod milyen autód van megírom a nehézségének szintjét. :D

Én mikor megvettem a mostani autómat 2020-ban, lecseréltem a 12éves autó váltóolaját. Elvileg élettartam kenésű, -mindenki abban hisz, amiben szeretne- szerintem úgy élettartam töltésű egy sebességváltó, ahogy egy ember is kibírja élete végéig víz alatt. Kibírja, legfeljebb hamarabb jön el az a bizonyos nap.

Kicsit ügyeskedni kell általában, mert a 15 évnél fiatalabb autóknál nem gyakori a leeresztő csavar, csak a (szintre)töltő van meg. Nálam a váltó pozícionáló csavarját lehet leengedésre használni.

Írják sok helyen, hogy ha öreg a váltó, régi benne az olaj akkor ne cseréld, mert szét fog hullani. Velem ez nem történt meg, igaz színe alapján nem volt 12 éves az olaj benne. Majd 50e-el a váltóolajban (ami már csak 10e múlva lesz) megnézem milyen az állapota egy újabb cserénél.

2022. jún. 3. 20:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Látom közben megismertük az autó adatait.

Swiften lesz még leeresztő és feltöltő csavar is, belső kulcsnyílású négyszögletes.

2,4L 75W-90 GL-4 olaj kell bele, márka mindegy, az új olaj számít a legtöbbet nem az, hogy milyen márkájú.

2022. jún. 3. 20:40
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszi
2022. jún. 3. 20:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Csendesebb lesz a motor és a káros CO érték is jobb lesz fordulaton. Teljesítményben nem érzel különbséget úgy mint például az üzemanyag adalákok esetében.
2022. aug. 24. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!