Mi történik motorolaj, olajszűrő és levegőszűrő csere után az autóval?
Nem bonyolult váltóolajat cserélni sem. Ha megadod milyen autód van megírom a nehézségének szintjét. :D
Én mikor megvettem a mostani autómat 2020-ban, lecseréltem a 12éves autó váltóolaját. Elvileg élettartam kenésű, -mindenki abban hisz, amiben szeretne- szerintem úgy élettartam töltésű egy sebességváltó, ahogy egy ember is kibírja élete végéig víz alatt. Kibírja, legfeljebb hamarabb jön el az a bizonyos nap.
Kicsit ügyeskedni kell általában, mert a 15 évnél fiatalabb autóknál nem gyakori a leeresztő csavar, csak a (szintre)töltő van meg. Nálam a váltó pozícionáló csavarját lehet leengedésre használni.
Írják sok helyen, hogy ha öreg a váltó, régi benne az olaj akkor ne cseréld, mert szét fog hullani. Velem ez nem történt meg, igaz színe alapján nem volt 12 éves az olaj benne. Majd 50e-el a váltóolajban (ami már csak 10e múlva lesz) megnézem milyen az állapota egy újabb cserénél.
Látom közben megismertük az autó adatait.
Swiften lesz még leeresztő és feltöltő csavar is, belső kulcsnyílású négyszögletes.
2,4L 75W-90 GL-4 olaj kell bele, márka mindegy, az új olaj számít a legtöbbet nem az, hogy milyen márkájú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!