Mi lesz a benzin árával?
Az a kiút, hogy nem mégy annyit sétakocsikázni meg átgondolod, hogy biztos nem tudsz-e busszal eljutni a munkahelyedre. Lehet, hogy el tudsz, csak 20 percet kéne várnod a csatlakozásra meg cigányok, nyuggerek és hangos kisgyerekek is ülnek a járaton akiknek társasága neked derogál ezért inkább azt mondod, hogy nem tudsz. A II. világháború után milliók jártak Budapestre, s nem autóval meg nem az agglomerációból, hanem Borsodból meg Szabolcsból fekete vonatokon. Ha nekik nem volt probléma akkor talán te is tudsz változtatni az életmódodon.
Sajnálom, tudom hogy azt szeretted volna hallani, hogy feltaláljuk a hungarobenzint ami a levegőből nyeri ki és cseppfolyósítja az energiát és ingyen lesz, de a dolgok jelenlegi állása szerint ezt a kereslet-kínálati egyensúlytalanságot hosszú távon semmiképp nem az árcsökkenés fogja feloldani: túl torkos a világ az olaj pedig véges, nem fog jutni mindenkinek.
Az lesz mint a 60-as, 70-es években: luxus lesz az autózás, nem a hétköznapi emberek tevékenysége. A munkába járást akkor is megoldották az emberek, most is meg fogják. Legfeljebb kevesebbet ingáznak, kevesebb fizetésért.
Ha ez megnyugtat, én tavasszal mondtam le egy sokkal jobban fizető állást, pont ezért. Ingáznom kellett volna, mert elköltözni nem akartam. Az eddigi 400-500Ft-os üzemanyag árakkal még megérte volna, de a 800-1000Ft-ossal már nem. Így amennyivel többet keresnék, azt elhordanám a kútra. Nekem is van egy mérnöki MSc diplomám, nyelvvizsgám, több, mint egy évtizedes munkatapasztalatom. Cserébe pár ezer forinttal keresek többet mint egy frissen végzett szakmunkás. Egy 18 éves bolti eladó többet keres nálam. A "bűnöm", hogy olyan helyen van a házam, ahol nincs igazán ipar és nem szívesen adnék fel mindent, azaz nem költöznék csak ha tényleg minden kötél szakad. Továbbá szeretem a hivatásomat. Nem azért tanultam az állam pénzén, hogy árufeltöltő legyek, még ha többet is keresnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!