Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eredetvizsga motorszám-motorkód?

Eredetvizsga motorszám-motorkód?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy autót még nem voltam eredetvizsgán de észre vettem hogy a motorszámot eltüntették láttni hogy nem természetes módon tűnt el. Lehetséges ezt megoldani valahogy, hogy ne legyen probléma? Jó áron vettem az autót ezen a dolgon kívül minden rendben vele szeretném megtartani. Értelmes válaszokat megköszönném.

2022. máj. 31. 17:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha motorszámos volt, akkor egy zsebbenyúlós motor cserével és annak lepapírozásával.
2022. máj. 31. 17:22
 2/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az eladónak kellene elvégeztetni az eredetvizsgát.

Az én véleményem szerint - az eladónak kellene igazolni, hogy az értékesíteni kívánt jármű tökéletesen megfelelt az eredetvizsgálaton.

Ha ugyanis a vevő viszi el, és kiderül, hogy valami gond van vele, már csak a bíróságra mehet, ami ugye nem egyszerű és gyors megoldás, ráadásul egy csomó pénzbe is kerül.Eredetvizsgát bármely eredetiségvizsgálatot végző helyen elvégzik, az eredményről egy hatósági bizonyítványt kapsz. Ezzel kell bemenni az okmányirodába az eredeti adásvételi szerződéssel, vevő nevére megkötött kötelező biztosítással, forgalmi engedéllyel és törzskönyvvel.

Figyelj, mert életbe lépett egy kormány rendelet, mely előírja az adásvételi szerződés kötelező tartalmi elemeit. Csak ezt fogadják már el. Letöltheted a www.magyarorszag.hu honlapról

2022. máj. 31. 17:27
 3/4 anonim ***** válasza:

Miért írsz alá így adásvételit? Alapvető, hogy érvényes eredetvizsga nélkül nem veszünk autót!

Nem kizárt, hogy már korábban lepapírozták a hiányzó motorkódot. A volt tulajdonossal konzultálj az ügyben.

2022. máj. 31. 17:52
 4/4 anonim ***** válasza:
ez szívás, műszakin meg lehet kenni bárkit 20-asért, de az eredetvizsgán kötelező lefotózni a motorkódot....bár photoshop is van a világon de necces
2022. máj. 31. 21:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!