Első autó vásárlása, milyen típust ajánlanátok?
A szempontok: diákként fontos, hogy ne rúgjon az egekbe az autó fogyasztása, sem a szervizelési költségek. Nincs nagy család, akit bele kéne ültetni, úgyhogy maximum alsó-középkategória de inkább kisautó. Nem csak városi használatra lenne, rendszeresen pályázok is. Ezért mondjuk egy 1.6-os szívóbenzinre gondoltam, ami azért 100 LE körül tud teljesíteni. '95 ès 2005 között keresgèlnék, ez még talán az a kategória, ami nem túl öreg, és műszakilag még nem annyira túlkomplikált, hogy ne lehetne otthon bütykölgetni. Olyan 600 000 Ft-ot szabnék határértéknek. Az lenne a kérdésem, mit tudnátok javasolni ebben a kategóriában?
A válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm. Az egyesre válaszolva, nem baj egyáltalán, ha kicsit foglalkozós. A VW konszernből Golfokat néztem, III-as vagy IV-eset. Az Ibiza vagy a Fabia nem tudnak csak 75 LE-t 1.6-os motorral tudomásom szerint, ezért inkább a golfok játszanának elsősorban a konszernből.
Kettes válaszoló: Saxo és Focus elég szimpi. Focusról tudom, hogy az első két gen kifejezetten megbízható konstrukció, és nem tartja úgy az árát, mint a Volkswagen. A Saxo-t viszont nem nagyon ismerem, mit érdemes tudni róluk?
Mitsubishi Colt 1.3 vagy ha nem találsz akkor 1.1-es. Fogyasztani fog - mert minden benzines fog - de megéri, láncos a motor.
Vagy Nissan Almera 1.5, ha nem gond a forma akkor Micra 1.2-es.
Ha szintén nem gond a még rondább forma, akkor Yaris 1.3-as.
Ezeket találsz kb. ennyiért.
Vazze az autóvásárláshoz elsősorban nem igényekre van szükség hanem lóvéra.
Az igények 10x ennyi pénznél kezdőthetnek valami használt kotlára.
8 Ugyanazt mondtam én is (7). Az enyém zöldség.
Fűszerezted kis magyaros köpködéssel. Ettől már ehető ugyan az a tény?
600-ból lehet talál normális nem szétrohadt autót. No abból az elsőt meg kell venni, mert ritka darab.
#7 Lehet félreértettem, de nekem a nyers valójában a hozzászólásod azt sugallta, hogy csak 6 millióból lehet venni kocsit, és az is csak ócskaság lesz. Igények is változnak. Kérdezőnek van, az tény.
Nem véletlen ajánljuk a japán láncosakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!