Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autó vásárlása, milyen...

Lorant03 kérdése:

Első autó vásárlása, milyen típust ajánlanátok?

Figyelt kérdés

A szempontok: diákként fontos, hogy ne rúgjon az egekbe az autó fogyasztása, sem a szervizelési költségek. Nincs nagy család, akit bele kéne ültetni, úgyhogy maximum alsó-középkategória de inkább kisautó. Nem csak városi használatra lenne, rendszeresen pályázok is. Ezért mondjuk egy 1.6-os szívóbenzinre gondoltam, ami azért 100 LE körül tud teljesíteni. '95 ès 2005 között keresgèlnék, ez még talán az a kategória, ami nem túl öreg, és műszakilag még nem annyira túlkomplikált, hogy ne lehetne otthon bütykölgetni. Olyan 600 000 Ft-ot szabnék határértéknek. Az lenne a kérdésem, mit tudnátok javasolni ebben a kategóriában?

A válaszokat előre is köszönöm.

2022. máj. 30. 10:16
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
A leírásod alapján valamilyen VW konszern 1.6 benzinnel, de ennyiért szerintem csak putri van.
2022. máj. 30. 10:40
 2/10 anonim ***** válasza:
76%
Örök klasszikus: Swift, Astra, Corsa, Clio, Saxo, 106, Fiesta esetleg Focus
2022. máj. 30. 10:40
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Az egyesre válaszolva, nem baj egyáltalán, ha kicsit foglalkozós. A VW konszernből Golfokat néztem, III-as vagy IV-eset. Az Ibiza vagy a Fabia nem tudnak csak 75 LE-t 1.6-os motorral tudomásom szerint, ezért inkább a golfok játszanának elsősorban a konszernből.

Kettes válaszoló: Saxo és Focus elég szimpi. Focusról tudom, hogy az első két gen kifejezetten megbízható konstrukció, és nem tartja úgy az árát, mint a Volkswagen. A Saxo-t viszont nem nagyon ismerem, mit érdemes tudni róluk?

2022. máj. 30. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:

Mitsubishi Colt 1.3 vagy ha nem találsz akkor 1.1-es. Fogyasztani fog - mert minden benzines fog - de megéri, láncos a motor.

Vagy Nissan Almera 1.5, ha nem gond a forma akkor Micra 1.2-es.

Ha szintén nem gond a még rondább forma, akkor Yaris 1.3-as.

Ezeket találsz kb. ennyiért.

2022. máj. 30. 12:31
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Suzuki Liana 1.6 benzin 2wd 106lóerő 150nm nyomaték, fogy:9 liter városban, azon kívül 6-al elvan. Örök darab csak kevés az alkatrész.
2022. máj. 30. 13:00
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Almerám van, olcsó, ha jó a motorja és olajcseréket betartod, kimegy a világból. Olajfogyasztásra hajlamos, ha a kipufogója kormos, ne vedd meg. Kényelmes, vannak kicsi típushibái, de teljesen vállalható. 2002 előtti kevesebbet fogyaszt, de picit erőtlenebb. Ennél jobbat nem fogsz találni ennyiért. 1.5 benzinest vegyél. A sebességfokozatok hosszúak, ezért nem egy versenyautó, de nem olyan rossz. Magasabb felszereltség majdnem egy árban van az alacsonyabbal, amiben van tempomatt és minden.
2022. máj. 30. 13:11
 7/10 anonim ***** válasza:
50%

Vazze az autóvásárláshoz elsősorban nem igényekre van szükség hanem lóvéra.

Az igények 10x ennyi pénznél kezdőthetnek valami használt kotlára.

2022. máj. 30. 14:09
 8/10 anonim ***** válasza:
#7 Azért ne mondjál zöldségeket... lehet neked minden IS kotla (nincs autód, csak akarnál, és frusztrál hogy még ennyid sincs rá?), de azért 6 millióból már bőven lehet igényes pár éves használt autót venni!
2022. máj. 30. 14:45
 9/10 anonim ***** válasza:

8 Ugyanazt mondtam én is (7). Az enyém zöldség.

Fűszerezted kis magyaros köpködéssel. Ettől már ehető ugyan az a tény?

600-ból lehet talál normális nem szétrohadt autót. No abból az elsőt meg kell venni, mert ritka darab.

2022. máj. 30. 15:25
 10/10 anonim ***** válasza:

#7 Lehet félreértettem, de nekem a nyers valójában a hozzászólásod azt sugallta, hogy csak 6 millióból lehet venni kocsit, és az is csak ócskaság lesz. Igények is változnak. Kérdezőnek van, az tény.

Nem véletlen ajánljuk a japán láncosakat.

2022. máj. 30. 19:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!