8.5J széles felnire mehet a 225-ös gumi vagy inkabb 235?
A másik kérdésem hogy ha jó rá a 225, akkor nem probléma ha hátul 255 széles? Nem befolyásol semmit az úttartáson? Ugyanis két széles a felni szett.
Az elképzelésem a következő elől 225/40r19
hátul 255/35r19
Felniszélességnek semmi köze nincs a gumiszélességhez.
Rakhatsz hátulra 255-öset, két különböző tengelyen lehet eltérő gumiméret, de hogy nem normális, aki ilyen széles felnit utcai autóra rak, az biztos. Már elnézést.
Általánosságban minden felni szélességre (J) van egy ajánlott min. gumi méret
létezik erre egy lista/kalkulátor is
Pl. [link]
A kérdésre 235 lenne az ajánlott, de egy mérettel alábbi is mindig felmegy, csak ‘feszülve’ és a felni modelljétől függően a felni pereme valszeg kintebb fog állni mint a gumi.
Off:
1# a 8,5J és 255 mióta számít ‘szélesnek’ nekem 11J és 305 van hátúl :) és 9J 255 elől, ez már talán mondható szélesnek (de extrémebbeket is láttam már)
Aztán hogy a retekbe ne lenne? A cipőméretednek is van köze a lábméretedhez, vagy nálad nincs? Ne írj butaságokat.
Én a 225-öst raknám rá, az ok pedig az hogy a 225/40R19 átmérője 1mm-rel több mint a 255/35R19, de ha a 235/40R19-et rakod rá akkor az első tengelyen lévő gumik átmérője már 9mm-rel lenne több mint a hátsón lévő gumiké. Oldalról nézve olyan lenne mintha fél centivel ültetne lenne hátul de elől nem nyúltál volna hozzá, írt béna így az összkép.
Az ajánlott a 235 és a 245, ezekkel egyenes nagyjából a gumi oldalfala, de szerintem a 215 és 225 a legszebb rajta. Azt írják 225 a minimum, de ez nem szentírás, gondolom láttál már olyat amit úgy kell a felnire robbantani.
Itt körülnézhetsz hogy mik vannak, ami méretben a legjobban hasonlít az a 225/35R19 8.5J felnin, 225/40 sajnos nincs fent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!