Szerelőm szerint aki autódiagnosztikát használ az autószereléshez az nem ért az autókhoz, véleményed?
Véleményem szerint hülyeséget állít a szerelőd. A diagnosztika hatalmas segítség, amit butaság lenne nem kihasználni, ugyanakkor abban van igazság, hogy érdemes elgondolkodni a hibaüzeneten és annak okán, nem pedig vakon cserélni teljes egységeket. Aki ért az autókhoz, az ezt megteszi a hibakód-olvasás után.
Az én szerelőm fülre megmondta, hogy valószínűleg gyújtótrafó-csere lesz, de aztán rádugta a számítógépet, hogy biztos legyen a dolgában. Az lett a vége.
A mai autókat nem lehet csak úgy csavarhúzóval szerelni, tele van elektronikával, amihez kell az autódiagnosztika.
Ez éppen olyan, mint egy komputert vagy telefont sem kalapáccsal javítanak, hanem megfelelö tesztprogramok kellenek hozzá
"Szerelőm szerint aki autódiagnosztikát használ az autószereléshez az nem ért az autókhoz, véleményed?"
A szerelöd nem ért az autókhoz és hülye az autószereléshez, elmaradt vagy 20-25 évet a valóságtól.
Javaslat: sürgösen keress normális szerelöt, mielött nagyon ráfizetsz!
Aha, meg az orvos, aki ct-t kér, adja vissza a diplomáját, igaz?
Cserélj szerelőt.
Nyilván célszerű élni a fejlett technika nyújtotta lehetőséggel, de aki csak arra támaszkodik, azaz műszeres diagnosztika nélkül semmit se tud mondani, az valóban nem ért az autókhoz.
Nekem az a szimpatikus, amit 2-es válaszoló írt a szerelőjéről: a szerelő, ha nem lett volna diagnosztika, jó helyen nyúlt volna hozzá az autóhoz, de önmagát is ellenőrizte a diagnosztikával.
Szerintem baromság, ma már nem trabantokkal közlekednek az emberek amikben 0 elektronika volt.
Mai autók nagyon bonyolultak, mindennek külön vezérlése van, tele van elektronikával és sokszor 1-1 tünet nagyon sok problémára utalhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!