Ránézel és látod hogy melyik oldalon van a poztív pólus.
Fizikai méreteihez előveszel egy mérőszalagot és leméred hogy fizikailag befér-e.
Utánanézel, hogy az autód start-stopos-e, igényel-e AGM akkut vagy hagyományos ólom-savas is jó-e bele.
Utánanézel pl a kezelési útmutatóban, vagy megkérdezed a netes típus-falkában, ha már nem gyári akku van az autóban, hogy gyárilag milyen kapacitású, indítóáramú akkuval szerelték. És legalább akkorát veszel bele.
2022. máj. 18. 18:59
2/9 A kérdező kommentje:
tehát kinyitottam a motorháztetőt, bal oldalon van a pozitív jelzés
onnan hogy megnézed milyen van benne és veszel 1 ugyan olyat xd
2022. máj. 21. 14:02
6/9 anonim válasza:
Miért kell kiemelni, nem értettél valamit?
2022. máj. 21. 21:21
7/9 mike74 válasza:
A legkényelmesebb ha online rendelsz olyan oldalról, ahol autótmárka/típus/motor alapján tudod kiválasztani. Itt találsz ilyet például: [link]
2022. szept. 5. 19:38
8/9 anonim válasza:
#7 kipróbáltam ezt az oldalt. Elég érdekes... Gondolom a felszereltséget nem veszi figyelembe, csak az alaptípust. Egy elég jól felszerelt dízel autóm van, amiben gyárilag egy 70Ah-s akku volt. Az oldal ilyen 53-55Ah-sokat ajánl. Nyilván elindulna azzal is,főleg nyáron, amikor nincs, csak utóizzítás és főleg amíg fiatal az akku. De ennyire alulméretezni élettartam szempontjából nem a legszerencsésebb. Jelenleg egy 77Ah-s akkut használok.
2022. szept. 6. 07:03
9/9 anonim válasza:
#8 várj egy kicsit, #7 májkika mindjárt írja azt is, hogy töltőt is vegyél hozzá, mert a generátor csak addig fogja feltölteni, amekkora feszültség indításkor volt benne.
Amúgy ne hallgass rá, mindenhez (is) ért, akkukhoz, töltőkhöz, vallástudományhoz, stb, érdemes rákeresni a hozzászólásaira....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!