Ha évek óta nem volt feltötlve a klíma,akkor valami hiba biztosan van már a rendszerben?
Tehát kb 5-6 éve biztos nemvolt gázzal feltöltve a rendszer. Ha most feltöltetném,akkor tuti hogy már nemlenne jó valami,vagy ez csak legenda hogy elromlik valami?
Bekapcsolni bekapcsol a kompresszor,mert megemeli a fordulatot. G astra egyébként
Elsősorban a tömitettségre gondoltam.
Szerintem a kompresszornak semmi baja,de azért megnézetem majd.
Mint írja a kérdező, a kompresszor bekapcsol, tehát működik. Ha nem lenne benne gáz, szintén nem kapcsolna be.
Szóval kérdező. Ha hideget fúj akkor jó, de mivel 5-6 éve nem volt klímásnál, érdemes átnézetni, és a pollenszűrőt is cseréld ki.
Ha beindul a kompresszor, akkor van benne nyomás. Ha hűt is, akkor nem aggódnék. Használd és kész! A töltés óta eltelt évek nem garantálják, hogy biztosan rossz.
Nekem a H Astrámban 8 éve volt utoljára töltve a klíma. Ma sincs semmi baja. A K Astrám most múlt 4 éves, már az 5.-et tapossa, még soha nem kellett töltögetni, mióta kijött a gyárból.
Nekem 21 éves Skodám van 5 éve, előtte tesómé volt 10 évig, se ő se én még nem töltettünk a klímába és ma is használtam.
Egyébként én kicsit kételkedve olvasom a kérdező azon írását, hogy szerinte működik a kompresszor, mert megemelikedik az alapjáratot. Nem tudom mennyire függnek össze a rendszerek, de simán lehet, hogy a motorvezérlés megemeli a fordulatszámot, viszont gáz hiányában mégsem kapcsolja be a kopresszort, aminek amúgy az elindulását azért észre lehet venni. Nekem nem is egyből indítja a kompresszort hanem másodpercekkel később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!