Bizományos értékesítés esetén hogy van?
Én úgy tudom, hogy a bizományos értékesítés lényege, hogy az eladó te vagy. Ezért bármilyen jogvita, ami az autó műszaki állapotát vagy éppen jogállását érinti (pl. lopott-e az autó), az közted és a vevő között zajlik.
Az értékesítő szerepe itt annyi, hogy hirdeti és ha akad rá érdeklődő, megmutatja az autót, próbaútra megy a vevővel stb. Ill. gondolom ő is alkuszik meg vele. Az anyagi részét nem tudom, hogy fix összegért vagy az ár adott %-áért árulják az autót.
Ahány kereskedés ez annyi megoldás
Ahol én adtam már el autót az úgy ment hogy bevittem elmondtam mennyit szeretnék érte és kész, ajánlottak még egy nagytakarítást és kész, akkor szóltak legközelebb mikor vevő volt az autóra.
Hibás? Szavatosság?
Ha az adásvételiben benne van hogy tisztába van az autó minden műszaki állapotával stb. akkor ilyen nincs
Jogilag téged semmi nem terhel, volt lehetősége akár hetekig is nézegetni a kocsit
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!