Forgalmi óra befizetéséhez 18 év alatt szükséges szülői jelenlét?
Figyelt kérdés
Ha vezetési órát szeretnék vásárolni, de nincs velem szülő az lehetséges?2022. máj. 1. 16:30
1/3 anonim válasza:
Ez olyan ha akarom igen, he nem akarom, akkor meg nem helyzet.
A 18 éven aluli korlátozottan cselekvőképes, vagyis az általa tett jognyilatkozatok csak a törvényes képviselőjének (pl. szülők) az előzetes beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása esetén érvényesek..
Viszont
- megkötheti a mindennapi élet szokásos szükségleteinek fedezése körébe tartozó kisebb jelentőségű szerződéseket (pl. piaci, bolti vásárlás)
- rendelkezik munkával szerzett keresményével; keresménye erejéig erre kötelezettséget vállalhat.
Itt van részletesebben
2/3 anonim válasza:
Én nem emlékszem hogy kellett volna szülői jelenlét bármihez.
17 éves épp elmúltam mikor meglett a B jogsim.
Vittem a pénzt minden órára és odaadtam az oktatónak, ő meg írt számlát.
3/3 anonim válasza:
Dehogy kell. Ha bemész egy boltba, hogy veszel egy 50 ezres nike cipőt, akkor sem mondja az eladó, hogy öcsi, gyere vissza anyukáddal, hanem elfogadja a pénzt, adja a cipőt és a blokkot. Úgy emlékszem, a tanulói jogviszony szerződés megkötésekor kell szülői hozzájárulás, de a plusz órákkal nem módosul a szerződés, mert benne van a pótóra lehetőségként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!