Mi okozhatja ezt a jelenséget?
Véletlenül nem valami Peugeot/Citroen?
Annak idején nem is tudom melyik típusnál találkoztam ilyennel. Elektromos rásegítéses a szervó és hát ugye mivel a franciának mindig mindent el kell rontania f*szságokkal, ezért ezt is sikerült neki. Mert kitalálták, hogy ez majd INTELLIGENS rásegítés lesz és kitalálja, hogy mit csinál/mit akar csinálni a sofőr és ahhoz igazodik a rásegítő. Igen, persze, csak a francia mindig is túl idióta volt ahhoz, hogy egy ilyet rendesen megcsináljon és bizonyos esetekben (pl. tipikusan a körforgalom) nem tudott dönteni két opció között és ide-oda kapcsolgatta a rásegítést, aminek hála a sofőr elkezdte ide-oda rángatni a kormányt. Mert mikor befordultál vele, akkor feljebb kapcsolta a rásegítést, hogy a sofőrnek könnyebb legyen és gyengébben kelljen kormányoznia. De ha gyengébben kormányzott, akkor az a szar azt hitte, hogy már nem akar kanyarodni és visszavett a rásegítésből, de mivel a sofőr gyengén kormányzott, az autó elkezdett kisodródni. Mit csinál a sofőr: reagál és erősebben kormányoz, ami miatt megint felkapcsol a rásegítés és rásegítés + erősebb kormányzás = ekkor meg túlkormányzott az autó és elindult a kanyar belső íve felé. Szóval a sofőr lazít és kezdődik az egész elölről.
Nekem van egy fix útvonalam, amin az autókat szoktam letesztelni és egy körforgalomban szoktam megfordulni, szóval teszek egy teljes kört. A teljes kör alatt vagy 8-szor biztosan ping-pongozott a kormány ide-oda. Hol kisodródok, hol belekormányzok a körforgalom közepébe. Ocsmány érzés, teljesen tehetetlennek érzed magad és teljesen megszűnik a bizalmad az autóban, mert nem érzel kontrollt felette, önálló életet él. Kiszolgáltatottnak érzed magad. Biztos megszokható, azonban nem hinném, hogy ez egy olyan dolog, amit meg kellene szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!