Ez reális ár egy kipufogódob cseréért?
Szóval az alkatrészekre is tesznek árat? Akkor ezért nem szeretik, ha viszik az alkatrészt a kuncsaftok.
Nekem a munkadíj volt furcsa főleg, nem gondoltam hogy egy maszek szerelő 16-24 ezer Forintos órabérben dolgozik. Amúgy 1 napot volt kint az autó, délelőtt vittem, másnap délelőtt hoztam el. Ő mondta, hogy fél órás munka volt.
A szerelő nem fogja neked feltúrni a netet, hogy hol a legolcsóbb. Hanem ahonnan rendelni szokott és pár órán belül kihozzák neki (általában Bárdi/Unix/Láng), onnan vette neked a legolcsóbbat. Sokan a szerelői kedvezményt sem adják tovább az ügyfélnek, hanem teliáron számlázzák ki.
A mi (meg a két évvel ezelőtti árahoz képest) 3500Ft-on én nem akadnék fenn. Ha külön el kell menned érte, vagy futárral hozatod, már ugyanott vagy.
Az összehasonlítás kedvéért, most készülök a 19 éves autómon hátsó dobot cserélni. 90.000Ft csak a dob, ennél olcsóbbat nem találok. Csak no-name utángyártottat, ami képről másképp is néz ki. Pl. máshol van a felfogatás is. Lehet csak illusztráció a kép, de emiatt azt nem merem megvenni.
Azon a 3500 Ft-on én sem rugóznék. Ma már gyakorlatilag aprópénz sajnos.
Most kértem a 20 éves kommersz tömegautómra árajánlatot hátsó kipufogódob cserére egy márkafüggetlen helyi szerviztől.
Bosalt raknának ők is, amit én is nézegettem. Ez olcsóbb helyeken (Zsu, Kovács, Kauffer, stb.) 27e Ft körül van. Ezt a szerviz 54e Ft-ért, tehát pontosan duplaáron számlázná (cikkszám szerint tök ugyanaz). Munkadíjra két munkaórát számolnak fel, bruttó 48 Ft. Tehát a teljes művelet bruttó 102e Ft-omba kerülne. Pechemre sajnos visszahívtam őket, hogy megköszönjem az árajánlatot, de ennyiért nem élnék vele. Még ők voltak megsértődve, minősíthetetlen hangnemben lecsapták a telefont, hogy akkor csináljam magamnak. Ezzel számomra jól bemutatkoztak, hogy hova biztosan nem fogok járni a jövőben. A tanácsukat pedig megfogadtam. Van itthon aknám. A dobot lekapni azt hittem nagyobb szopás lesz. De simán lejött, új 27e Ft ment fel, paszta, új bilincs, kész. Mindennel együtt egy óra volt, úgy hogy most csináltam ilyet életemben először, tökéletes lett, negyed áron.
Nem azt állítom, hogy a szerviznek is ennyiért kellene csinálnia, mert ebből élnek, nyilván keresni akarnak rajta. 50e-ért még azt mondom oké, akkor nem én koszolom itthon össze magam. De 102e sok. A kapzsiságnak is van határa.
18e anyaggal, munkadíjjal ajándék volt. Manapság ennél kevesebbért sokan a fel se állnak a fotelból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!