Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Esővízzel is lehet autót mosni?

Esővízzel is lehet autót mosni?

Figyelt kérdés
Faterom azzal mosta, mert most nem kellett samponozni, meg nem volt kedve a slagot összeszerelni, és nagyon fainul tisztít az is, ráadásul foltmentesen szárad. Azt mondták nekem régebben, hogy az esővízzel való autómosás jobb, mint a csapi, vizes.

2022. ápr. 28. 16:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Lehet ha tiszta.

A homok nem annyira gond, mert az leülepszik a hordóban. Én is hordóban fogom fel az esővizet, azzal locsolok. De az autóra nem locsolnám, mert ilyen sárgás színe van, ami ugyanúgy rá tud száradni a felületre. A hordó és az eresz ugyanis tele van porral, rohadó falevelekkel, amiből oldódnak ki anyagok. Nyáron ráadásul tele van szúnyoglárvával is. Ha nálatok ez nincs, tiszta a víz a hordóban, akkor semmi gond.

Én inkább csapvízzel szoktam lemosni, ami nálunk sajnos jó kemény. Ezért kap mosás után a kocsi adalékot öblítő vizet. És még ezt is letörlöm autótörölközővel a felületről, nem hagyom rászáradni.

2022. ápr. 28. 19:25
 12/14 anonim ***** válasza:

Teljesen jó az esővízzel kocsimosás. Én nyáron felváltva csinálom, mikor van esővíz akkor azzal, ha nincs akkor csapvíz. Kút sajnos nincs, 250m-rel vagyok feljebb a Duna szintjétől. :(

Egy szennyvíz szivattyú (mert az csendes és nem igényel karbantartást, nem káros neki, ha lefolytod, nem kell rá nyomáskapcsoló) és egy 50mikronos szűrőbetét majd mehet is rá a slag. Meglepően tiszta vizet ad, de tényleg csak virágokra, teraszt és ház tisztítására lehet használni. Medencét nem ebből töltöm, mosógépre nem kötöm, mert sajna palatetőről jön a víz.

2022. ápr. 28. 19:47
 13/14 anonim ***** válasza:
igen, lehet esővízben mosni.
2022. ápr. 28. 19:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Én esővízzel töltöm fel az ablakmosó tartályt + fél üveg mosogatószer :D

Persze előtte megszűröm harisnyával, de a nagyobb szemcsék úgy is leülepednek.

Az esővíz nagyon jó mert nincs benne vízkő!

2022. ápr. 28. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!