Mi értelme hogy a kétütemű olajat öntenek a gázolajhoz?
Figyelt kérdés
Főleg francia autóknál szokták ezt csinálni ha zajos vagy haldoklik a nagynyomású szivattyú.
Nem lenne egyszerűbb kicseréltetni a szivattyút? Az olaj meg kinyírja a dpf-et hosszú távon ami esetleg drágább lesz.
2022. ápr. 28. 14:07
1/12 anonim válasza:
Soha nem hallottam még ilyenről.
2/12 anonim válasza:
Ezt csak te találtad ki, nem önt bele senki.
3/12 anonim válasza:
Lepontozhatod, de akkor is marhaság amit kérdezel.
4/12 A kérdező kommentje:
#3 Nem én találtam ki, sőt itt az oldalon is volt már kérdés ilyennel kapcsolatban.
2022. ápr. 28. 15:10
5/12 anonim válasza:
A dízelmotorok befecskendezőjét (legalábbis az utcai használatra készült motorok esetén) a rajta áthaladó gázolaj keni. Van egy olyan elterjedt nézet, hogy az itthon kapható gázolaj rossz, mert nincs kellő kenőképessége, ezen pedig állítólag segít, ha kétütemű motorolajat kevernek hozzá. Hogy ez mennyire igaz, nem tisztem megállapítani.
6/12 A kérdező kommentje:
#5 Annyit tudok, hogy az itthoni gázolaj (MOL-os) valóban nem rendelkezik olyan kenőképességgel mint az OMV gázolaj. Ezt egy kamionos ismerősöm mondta hogy egy olyan egyszerűen ki lehet próbálni, hogy egy-két csepp gázolajat teszel az ujjadra majd elkezded dörzsölgetni a két ujjadat. A MOL-osnak idővel érezhetően nem lesz olyan jó kenése. Kipróbáltam egyszer, s valóban.
2022. ápr. 28. 16:36
7/12 anonim válasza:
És ennek semmi jelentősége nincsen, mert a motorban pillanatok elég az üzemanyag. Ha jó kenést akarsz, akkor megfelelő olajat kell tenni az autóba önteni, ennyi.
8/12 A kérdező kommentje:
#7 Önthet az ember akármit, ha egy csepp sem jut belőle az injektorokhoz.
2022. ápr. 28. 16:55
9/12 anonim válasza:
Az injektoroknak elég az üzemanyagban lévő kenés.
10/12 anonim válasza:
#1-2-3 Én is hallottam már, létező dolog. Persze a létezése épp olyan idiótaság, mint amilyennek hangzik és mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az idióták még azt sem tudják, hogy miért csinálják. #5 azt írja, hogy injektor kenés a cél, de én meg azt hallottam, hogy fogyasztáscsökkenés miatt öntik bele. Szóval ők maguk sem tudják, csak beszélnek összevissza marhaságot. Fél füllel hallották, hogy a szomszéd Józsi kollégájának a macskájának a régi gazdájának az apja így csinálja, ezért ők is így csinálják.
Egy szó, mint száz: értelmetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!