Mercedes A-osztály első autónak megfelelő?
Nagyon jó elsőnek.
Másodiknak már nem jó.
Ha elfogadod a tényt hogy nagyon csúnyácska és egy kifigurázott csoport része leszel akkor igen :D
De ez azért elég tág fogalom, egy 20 évesre gondolsz vagy egy ideire? Azért nagyon nem mindegy
Melyik A-osztály? Az első generáció, vagy a második, vagy az új?
A második és harmadik generáció már mindenre jó prémium kompakt autó, nem nagyon van mit mondani róluk, bár szerintem egy azonos korú Volkswagen Golfnál nem tudnak annyival komolyabb minőségérzetet, hogy megérje a felárat mind a vételárat, mind a szervizköltségeket illetően, persze a legújabb generációban az MBUX rendszer tényleg megérheti annak, aki szereti a csúcs kütyüket, tényleg egy nagyon jó rendszer.
Ha viszont az első generációra gondolsz, az érdekesebb. Minőségérzetre, vezethetőségre egyáltalán nem érződik Mercedesnek, bármilyen olcsóbb márka kompakt autója is tudja azt a szintet. Rohadásra erősen hajlamos, és az egész autó megbízhatósága kérdéses, emellett sajnos mivel Mercedes logó van rajta és olcsón megvehető, elég sok került hanyag kézbe, ahol csak leélték őket, és egy problémahalmazzá vált az autó.
Praktikusnak praktikus, akkor még az volt az A-osztállyal a Mercedes filozófiája, hogy egy egyterű praktikumát hozza össze a kis mérettel. De akkor már én inkább néznék egy Honda Jazzt, ami hasonló filozófiát ötvöz japán megbízhatósággal - csak ezt sajnos sokan tudják, így egy szép Jazz most már drágább is egy A-osztálynál. Hosszú távon viszont nagy eséllyel olcsóbb lesz.
Helyesbítek, elfelejtettem hogy négy generáció volt, nem három. Az első és második generáció az egyterűs irány, a harmadik-negyedik a hagyományosabb kompakt.
Az első két generációból az elsőt tényleg kerülném, a másodiknál sok hibát javítottak, nem feltétlen rossz döntés, de ismét érdemes összevetni a konkurenciával, és látható, hogy nem is annyira jó döntés.
Elnézést, nem tudtam, hogy ennyi féle-fajta van.
Az új verzióra gondoltam, sziklaszürke fényezéssel. Úgy nekem nagyon tetszett, amikor láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!