Ha elektromos segédmotorral elkap a rendőr jogosítvány nélkül akkor mire számíthatok?
De amúgy igen, egyetértek. Teljesen hülyeség volt jogosítványhoz kötni. Gyerekkoromban is (kb. 2002) láttam néha egy-kettő elektromos robogót. Szóval ha 20 évig kb. lehetett használni, minek jogosítvány hozzá most? Következő mi lesz? Ezekre is jogosítvány kell? Kinézem belőlük, hogy még a mozgássérülteket sem hagyják békén...
Minden segédmotoros kerékpárnak minősül, ami 300w és 4 kw közé esik, mindegy milyen hajtású.
"A 2002/24/EK[4] irányelv alapján nem tartozik ebbe a kategóriába olyan jármű (többek között)
aminek maximális sebessége a 6 km/h-t nem haladja meg;
olyan pedálhajtású járművek, amik maximum 250 W teljesítményű, maximum 25 km/h sebességig aktív segédmotorja van, ami pedálhajtás megszűnését követően is kikapcsol (pedelec)."
Jaj istenem,segédmotoros jogsi alig kerül többe mint maga az motor..
Vagyis úgy százezer egy sima,vagy az alatti.
De attól függöen milyen motorról van szó,mert nem mind1 hogy 50-rl is tud menni,vagy max 20-al :D
Engem egyszer megállítottak az 1500W elektromos robogómmal a rendőrök (előtte meg simán elmentek más rendőrök mellettem, még ha 45-50el is haladtam az úton), villogott is a beszarásjelző rendesen.
Szerencsére jófejek voltak, mondták, hogy nem szőrösszívűek, hazaengednek (kb 4 utcányira voltam otthontól) de ne használjam így, sisak meg jogsi stb nélkül tovább.
Így is volt.
17F, ez tavaly történt :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!