Egy átlagos dízelen tanuló ember, marad dízel vonalon vagy vált benzinre?
Üdvözlett, Üdv! :)
Egy átlagos dízelen tanuló ember, marad dízel vonalon vagy vált benzinre ami a motort illeti?
Sokkal kényelmesebb gáz nélküli indulni?
Személyautó esetében okvetlen érdemes benzinesre váltani, hacsak nem napi folyamatos 100+ km a megteendő napi távolság. Ez nem kényelmi, hanem műszaki kérdés.
A gázolajos meghajtás -ahogy a járműtörténelemből is ismeretes- ugyanis épp a nagyobb nyomatékigény végett és hosszabb távokra fejlesztetett ki (furgon, tehergépkocsi, dieselmozdony, stb.).
Értelemszerűen ez a fejlesztés bonyolultabb konstrukciót eredményezett, így a javítási és karbantartási munkálatok is összetettebbek.
Dízellel sem gáz nélkül kell elindulni, ha normálisan akarsz közlekedni, ez csak az oktatók hülyesége.
Egyébként én már meg se tudom mondani dízelen vagy benzinesen tanultam-e, dízelt használok. Normális ember megtanul normálisan vezetni üzemanyagtól függetlenül és olyan hajtóanyagú autót vesz, amire a közlekedési szokásai alapján szüksége van
Az, hogy el lehet e gáz nélkül indulni vagy sem, nem attól függ hogy dízel vagy benzines az autó, hanem hogy mekkora a nyomatéka.
A dízelek az óriási nyomatékukról híresek, ezért sokkal könnyebben el lehet indulni gáz néklkül mint egy szívóbenzinnel. Azonban a mai turbóbenzines autókkal is el lehet indulni gáz nélkül, mert nyomatékban nagyon jók.
Azonban egyikkel sem ajánlom ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!