Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorozás természetvédelmi...

Motorozás természetvédelmi területen?

Figyelt kérdés

Én mindig attól félek hogy motoros kalandozás közben véletlen behajtok olyan területre ami természet védelmi terület. Az erdőben megy több száz út és nincs mindegyik útra kitéve hogy behajtani tilos, természetvédelmi terület vagy akár sorompó. Ilyenkor milyen büntetésre számíthatok ha elkapnak

Persze, jobb esetben csak kizavar az erdész, de egyébként milyen következményei lehetnek ha nem teljesen az én hibámból keveredtem olyan helyre?

Illetve ha mégis rendőri intézkedésre kerülne sor akkor lehet-e ilyennel védekezni hogy nem volt egyértelműen jelezve/vagy sehogy nem volt feltüntetve

Egyszer volt hogy mentem az erdőben balra jobbra össze vissza és végül valakinek az udvarában kötöttem ki, de nem tudtam kinyitni a kaput mert le volt lakatolva úgy hogy visszakellett mennem. XD

2022. ápr. 19. 17:17
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem akkor is genyóság motorral felverni az erdő csendjét, ha épp nem természetvédelmi terület, de ettől eltekintve utána tudsz nézni a neten. Ha meg valami kapuval le van zárva az már azért elég gyanús kellene legyen ha van lánc ha nincs.
2022. ápr. 19. 17:23
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Tessék: [link]

Itt láthatod merre van természetvédelmi terület.

Ha ide tévedsz akkor pár százezertől több millió forintig terjedhet a bírság.

2022. ápr. 19. 17:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy tudom, hogy védett területen 150 ezer, fokozottan védett területen 300 ezer a büntetés.

Vannak térképek erre, pl amit a 2. válaszoló linkelt.

De van google MyMaps formában is. Nekem úgy van meg.

2022. ápr. 19. 17:36
 4/6 anonim ***** válasza:
72%
3: igen, de ha éppen rajtakapják ahogy pl. áthajt egy kis mezőn ahol legyalul egy rakás fokvédett növényt akkor az összeg könnyen milliós vagy több milliós lesz.
2022. ápr. 19. 17:42
 5/6 A kérdező kommentje:
Erdő, mezőn, árkon, bokrok keresztül nem megyek csak földutakon ahol alapján is nap mint nap mászkálnak autók (erdész, vadász stb) mert ök be mehetnek csak én nem tudom honnan természetvédelmi terület.. Kedves 1-es a kapus sztorinál én a telekről kimenni szerettem volna és nem be, csak a telekasik felén nem volt semmi hanem az út egyenesen az udvar közepére vezetett
2022. ápr. 19. 22:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Írta, hogy úton szokott menni, ott meg amúgy sincs túl gyakran növény, max fű meg gaz.

2022. ápr. 19. 23:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!