Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » P0420 hibakód ?

P0420 hibakód ?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Lenne egy ford fiestám 1.3 benzines 2004 évjárat. 4 napja munkából hazafele kivillant a check engine motorlámpa, kicsit erőtlennek is érzem így. El vittem ismerős szerelőmhöz gépre dugattam 0420-as hibakódot ami a katalizátor hibát írt. Esetleg valami más probléma miatt is ki írhatja ezt a hibakódot, vagy ez 100% hogy a katalizátor adta meg magát az autómba, vagy esetleg lambdaszonda nem lehet?? Mert hát az ólcsóbb lenne mint a katalizátor 😔 A kipufogó kifúj hátul (ha ez számít valamit)
2022. ápr. 16. 22:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%

Mindíg az olcsóbbtól, és egyszerűbbtől kell kezdeni a diagnosztizálást. Lehet vezeték-> szonda -> katalizátor.

Leegyszerűsítve.

2022. ápr. 16. 22:38
 2/13 anonim ***** válasza:
nekem is ez volt és lambda szonda volt
2022. ápr. 16. 23:46
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
A hibakód sosem a hiba helyét mondja meg. Ahogy írták fölöttem, ilyen hibakódnál gyakori a lambdaszonda, de lehet sokminden más is. Nem értek egyet #1-gyel abban, hogy olcsóbbtól kell haladni. Nem, kell keresni egy szervizt, akik nem kezdenek el az olcsótól kiindulva lutrizni, hanem tudják is mit csinálnak és megtalálják a problémát. Aztán csak arra az egy dologra kell pénzt költeni, nem egy rakás dologra feleslegesen.
2022. ápr. 17. 05:35
 4/13 krwkco ***** válasza:

Az OBDII eszközzel és megfelelő szoftverrel a lambdaszondák feszültségváltozását is ki lehet olvasni. Az első szondának legalább 0,2-0,8V között kell ingadozni, a katalizátor utáninak kevésbé. Ebből megtudhatod, hogy a szondák rendben vannak-e, illetve működik-e a szegény/dús keverék váltakozó szabályozása.

Pl. itt van az én 1,3-as Fiestám grafikonja:

[link]

2022. ápr. 17. 07:30
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkitől . Az lessz az első meg nézzük a lambdaszondát. Én ezt nem tudtam 2 lambdaszonda van alatta
2022. ápr. 17. 11:13
 6/13 anonim ***** válasza:

Azért van két lambdaszonda, mert az első (ami a katalizátor előtt van) a motorvezérlőbe van visszacsatolva és a benzin-levegő keverék van belőle kiszámolva. A második lambda szonda (ami a katalizátor után van) a katalizátor hatásfokát hivatott mérni az alapján hogy a jele az első szonda jelével van összehasonlítva.

A P0420 egész pontosan katalizátor hatásfok csökkenést jelent. Ha a lambda szonda lenne rossz, akkor más hibakódot jelezne. Könnyen meglehet, hogy ettől függetlenül a károsanyag kibocsájtás még bőven a megengedett határérték alatt van.

Első körben érdemes jól kihuzatni a kocsit, ezáltal tisztulhat valamelyest a katalizátor, majd kiütni a hibakódot, és figyelni hogy kidobja -e ismét.

2022. ápr. 17. 20:34
 7/13 A kérdező kommentje:
Értem . És ha ki dobja újra a hibakódot kihuzatás és törlés után, akkor biztosra a katalizátor lehet a probléma? összeségében p0420 hibakód katalizátor hibájára utal többnyire az jött le ebből nekem 😔
2022. ápr. 17. 20:53
 8/13 anonim ***** válasza:

Hát az lenne jó ha nem írná ki újból. Ettől függetlenül ez mindenképp katalizátor hiba. Lehet ugyan próbálkozni a lambda szonda cseréjével mert ugye az is kormozódhat, bár benzineseknél nem jellemző.

Mikor volt műszakin a kocsi?

2022. ápr. 17. 21:05
 9/13 A kérdező kommentje:
Akkor kedden az lessz az első veszek lambdaszondát lehetőleg gyárit, aztán töröltetem hátha nem írja ki újra. Február 25-én vizsgázott, én március 6-án vettem egy női tulajtól. Így másfél hónapja van nálam kb. De az előző tulaj csak munkába járásra "bankba dolgozik" és a gyerekeket suliba vitte vele én úgy tudom.
2022. ápr. 17. 21:16
 10/13 A kérdező kommentje:
Külföldi az autó utána néztem a hölgy volt első tulaj magyarországon 186ezer km van az autóba de nem visszatekert carvertical-on utána néztem mindennek úgy vettem az autót
2022. ápr. 17. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!