Van olyan autós, aki csak azért vett kombit, mert jobban tetszik neki a formája, mint a sima 5 ajtósnak, és nem azért, mert szüksége van rá család, munka, vagy hobbi miatt?
Nincs nagy családom, mert egyedülálló vagyok. Ennek ellenére mindig is kombit akartam.
Az csak mellette jött, hogy van hobbim, amihez a szerszámokat stb. célszerűbb kombival hordani.
...és a hátsó ülések ledöntésével egy csendes helyen (mivel szénné van fóliázva a B oszloptól) egy egyéjszakást simán, kényelmesen meg lehet húzni benne... :)
Nekem sosem volt szerelem a kombi forma!
Ettől függetlenül az 5 ajtó nagyon praktikus amúgy, szerintem többet nem veszek Sedan-t!
Most egy alig 4 méteres autóm van de lenyitható ülésekkel meg teljes értékű hátsó ajtóval olyan mint egy mini kombi!
Kisebb bútorokat röhögve elviszek benne.
Előtte egy Sedan 3-as BMW-m volt aminek bár literszámra jobb a csomagtartója, de maga a csomagtér nyílás, alkalmatlan bármninemű nagyobb dolog szállítására, úgyhogy kb a literszám a szatyrok számában volt mérhető!
Visszatérve a kombi formára, nekem nem tetszik, de abból kiindulva, hogy az Audi csúcs sport modelljei is mint az RS4 vagy RS6 is főként kombi változatban kerül az utakra, nagyon is nagy igény van erre a formára!
Ebben semmi meglepő nincs számomra. A szedán a legrosszabbul pakolható általában. Hiába nagy a literszám, a csomagtér formája miatt szatyrokat bele tudsz pakolni. de terjedelmesebb tárgyakat nem. Lapos, hosszú a csomagtér alakja. Ezen kívül az ajtónyílás sem túl nagy.
Az 5 ajtós egy fokkal jobb. Nagyobb a nyílás. Magasabb cumó is befér. Tudod variálni: lehajtott hátsó ülésekkel még egy kis autóban is egy köbméter feletti/körüli raktered van.
Most képzeld el ugyanezt, csak egy méterrel hosszabb raktérrel! :)
Régebben én sem kedveltem a kombikat. Nem tetszett a forma, a nagy puttony, meg olyan koporsószállító kinézete volt mindegyiknek. A mostani autók között van egy-kettő, aminek nem is áll olyan rosszul a kombiság. Már el tudnám képzelni, hogy egyszer ilyenem legyen. Vagy az is lehet hogy csak én öregszem a 4. X-hez közeledve. :)
Én se vagyok nagyon messze a 40-hez, de én örök gyerek kategória vagyok!
Én se azt mondom, hogy meglepett, hogy a szedán forma xarul pakolható, csak az ember élethelyzetei változnak, és van amikor nem számít ez a szempont!
Most már, bizony szempont az is, hogy viszonylag nagyobb dolgokat is el tudjak szállítani, de erre amúgy a hot hatch forma is bőven elég!
Azért, hogy néha napján elvigyek valami hatalmas dolgot feleslegesnek tartom a kombit, főleg, hogy tényleg kiráz tőle a hideg, ahogy te is írtad, kicsit olyan "koporsó szállító" forma!
Én is! :) Sokan meglepődnek, mikor megtudják a koromat. Ráadásul egyetemen tanítok, volt hogy hallgatónak néztek. Általában ismeretlenül 90%-ban letegeznek.
Pl. ez a kombi egész jól néz ki. Nem az a régi klasszikus nagy puttonyos doboz forma: [link] Inkább olyan mint egy hosszított 5 ajtós. Valami ilyesmit ha hozzám vágnának, nagy duzzogva azért elfogadnám. :D
Igen ez egyre pofásabb, kezdenek kicsit inkább az ilyen coupe irányba elmenni, ami tök jó, de akkor se kéne! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!