Miért nem indul pöccre az autóm?
Egy 2008-as Fiat Bravo, 1.4 T-Jetem van, 120 lovas.
Utánaolvastam nagyon sokat a témában, elég sok embernek ez a problémája és nincs fix megoldás. Kezd idegesíteni és a cserén gondolkodom már.
A probléma, hogy nem indul hosszabb állás után pöccre. Az egy éjszaka már hosszabb állást takar. Ilyenkor csak teker és semmi. Visszafordítom a kulcsot, ráindítok megint és így már indul azonnal.
Ja, indítani úgy szoktam, hogy ráadom a gyújtást és várok pár másodpercet.
Rendszeresen prémium benzint kap, ilyenkor csak -5 fok alatt és nagyon párás időben csinálja. Most figyelmetlenségből nem prémiumot kapott és pára nélküli,15 fokos időben is ezt csinálja. Valakinek tipp? Szerelők sem tudnak mit kezdeni vele.
semmi köze a prémium benzinnek a pöccre induláshoz. Mint már írtam, ezeket teszteli a hideg program, felesleges bármit cserélni, és mindenféle összeesküvés elméletet fabrikálni.
Az én japán benzineseim mind így indultak (a motani is), pedig 100-as benya van benne.(ja, a négyhengeresek indulnak így)
A 24 éves francia sz@r pezsóm is pöccre indul, sima OMW-s benzinnel, legyen minusz vagy nyár. A japán benzinesem is ugyanígy viselkedik.
Nem lehet, hogy visszafolyik az üzemanyag, mert problémás az üzemanyag rendszer valahol ? Mikor indítózol Idő kell neki, mire odaér a motorhoz az üzemanyag ? Egy ismerősöm Passat-ja is ezt produkálta, pedig nem volt öreg autó.
Jó lenne tudni, hogy ilyenkor van-e gyujtás. Vagy az injektorok egyáltalán kapnak-e jelet. Egy nagy csavarhúzót hozzáérintve az injeltor testéhez és a fogantyúnál hallgatózva meg lehetne hallani a nyitást/zárást.
Ebből kiderülne, hogy a kompjuter akar-e egyáltalán vezérelni és ez kettéválasztaná a lehetséges hibaokokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!