Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van ez a jelenség ?

Miért van ez a jelenség ?

Figyelt kérdés

Amikor egy nem túl erős de nem is feltetlen gyenge kocsit , példáúl egy 1.9es pdtdi 131 lovas audit ha 70 ről 4. Ben lepadlózok nem megy olyan dinamikusan, mondhatni szenved egy kicsikét es aztan jon meg az az erzes h huz. Ha kissé gyorsabban, ám nem hirtelen hanem inkább fokozatosan nyomom le a lemezig a gázt akkor meg nincs meg ez a “szenvedés” hanem tényleg megy is ahogy kell.

Ez létező jelenseg vagy csak én érzem így ?

Nyilván egy 500+ le kocsinál nincs ilyen, ezt is elhiszem de jelenesetben ez a 131 lovas audi erdekelne. Köszönöm a választ!

Ha netan baromsag amit leirtam itt akkor elnezest kerek előre is!

2022. ápr. 10. 23:03
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Lehet hengerfejes.. El kellene vinni padra, ha ott is gyengébb értékek szerepelnek mint a gyári akkor motor probléma lesz.
2022. ápr. 10. 23:54
 2/3 krwkco ***** válasza:

Szerintem ez a turbólyuk nevezetű jelenség.

Alacsonyabb fordulaton kis mennyiségű kipufogógáz keletkezik és emiatt a turbó kevéssé pörög. Kicsi a sűrítés, kicsi a nyomaték.

Amikor a hirtelen gázadással kinyitod a pillangószelepet, ugyan több levegő áramlik be, több lesz a kipufogógáz, de a turbónak kell egy másodperc, hogy felpörögjön. Ennyit késik a nagyobb nyomaték.

Ha lassabban nyomod be a gázpedált, akkor ez a késlekedés időben eloszlik és nem észrevehető.

2022. ápr. 11. 07:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Moat nem tudom eldönteni, hogy a turbólyukra gondolsz, vagy arra, amikor a mazsola padlózza szerencsétlen autót, mert azt hiszi a hogy ha a gázpedált gyorsan padlóig nyomod, azzal a gyorsítás is nagyobb lesz...
2022. ápr. 11. 13:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!