Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az adagoló a hibás?

Az adagoló a hibás?

Figyelt kérdés
Üdv. Adott egy Ford Focus MK1 1.8TDDI, tavaly került hozzám, már akkor is minimális alapjárati ingadozással. Azóta ez kiforrta magát. Az autó hangja mint egy igazi jó régi Ford Transité, ilyen traktor szerű hangja lett, hidegben csak többszöri indítás után indul el, a kipufogóból dől a füst, ha nem adok neki elég nagy gázt elinduláskor akkor pedig lefullad. A bátyám szerint adagoló, a porlasztó csere nem segített rajta sokat. Van is ismerőse aki ilyen típussal foglalkozik és hozzá fogom vinni, de én azért a ti véleményetekre is kíváncsi volnék, ez biztos adagoló csere? Ja és pár napja olyat is csinál hogy mikor rá adom a gyújtást kivillan az olaj lámpa a műszerfalon, majd mikor az autó elindul elalszik.

2022. ápr. 5. 16:27
 1/2 anonim ***** válasza:
78%

EGyáltalán nem biztos hogy adagoló.

Mondjuk úgy hogy az adagoló szinte sose romlik el.

Persze ha te oda viszed akkor biztos hogy ki fogja cserélni az adagolót és vagy jó lesz vagy nem. De még az is lehet hogy csak kifizetteti veled és nem cseréli le.

Nagyon sok más baja is lehet, mint írod a porlasztó csere se segitett rajta.

Na az is felesleges pénz kidobás volt akkor.

Nekem más fajta autóm van de az is volt egyszer hogy eszméletlen szarul ment, füstölt feketén, nem pörgött ki.

De persze nekem is mindenki azt javasolta hogy vigyem el adagolóshoz , meg a porlasztó csúcsokat se ártana kicserélni.

Aztán az egr szelepet kellett csak kitakaritani.

De még ott én unalmamban keresgéltem és találtam egy szelepet a motoron, amit úgy hívnak hogy egr nyomásátalakító szelep. Na hogy ez minek van ott azóta se tudom , de levettem és szétszedtem. Hát abba minden bele volt rohadva , rozsdásodva. Kicseréltem és az EGR szelep takaritással nagyon jó lett.

NAgyon jól megy , indul mindíg, nem füstöl és a fogyasztása is tökéletes .

2022. ápr. 5. 17:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Nézd meg az egr-t de ahhoz hogy ezt okozza nagyon kokszosodva kéne lennie..

Ha sokat tervezel az autóval mindenképpen megér egy adagolofelujitást mivel ezeknek a Ford dizeleknek ez a gyenge pontjuk.

2022. ápr. 6. 23:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!