Hogyan lehet kihozni ezt a motorból?
Az "oltó" hozzászólások megkezdését megelőzően kijelenteném, hogy nem gyilkolni szeretném a gépet, csak szeretném a lehetőségekhez képest hogy olyan legyen mint új korában.
Alany MZ ETZ 250
Felújítottam a gépet. Konkrétabban: kapott új főtengelyt, meg lett fúrva a henger + új dugattyú + új tűgörgő, új csapágyak szimeringek (viton) mindenhol.
Karburátor maradt a régi, 125 főfúvóka a súbertű most perpill nem tudom melyik állásban van. Előgyújtás felső holtpont előtt 3mm-re van. Új megszakító új kondenzátor, új szénkefe. A préssáv 1.1 vagy max 1.2mm felső határ (0.8-1,2 között kell lennie)
A motor a képességeihez képest elég jól megy viszont fater váltig állítja hogy új korában ez a konkrét motor tudott 140-el menni óra szerint.
Most a motorban kb 3000km van (2000km megtétele után kezdtem jobban húzni a fülét) és én eddig 100-110-et tudtam kihozni belőle. Nyilván az órája valamennyit tud csalni illetve minél nagyobb a sebesség lehet hogy annál többet téveszt.
Ennek ellenére én ki szeretném hozni a motorból a saját órája szerinti 140-et. Ezt hogy tegyem? Mit változtassak rajta? A legtöbb beállítás könyv alapján történt, illetve az összeszerelés is. Példa: kuplung nyomatékkulcsal lett felhúzatva 90nm. Majd amikor fent van a dekni 40-50nm-el van előfeszítve a kuplung a főtengelyen. Illetve aminek elő van írva hogy mekkora nyomatékkal kell meghúzni az annyival lett meghúzva (hengerfej , malomkerék).
Ha időközben eszembe jut valami akkor itt közlöm.
Olyan hozzászólásokat nem szeretnék hogy mit képzelek én magamról ez a motor nem erre való (amúgy igaz és nem is az a cél hogy nyélgázon forogjon egész "életében") és hogy ezek sose tudtak ennyivel menni.
" fater váltig állítja hogy új korában ez a konkrét motor tudott 140-el menni óra szerint."
Lehet nem jól tudja a fater, meg az óra is ki tudja hogy működött és mennyit csalt.
Szóval ha ha jól megy és szépen húz akkor elégedj meg azzal amit tud, sőt azt se erőltesd és akkor lehet hogy sokáig lesz örömöd benne.
Azért egy 250-es nem 100-110-et kéne tudjon.🤷♂️
Ismerősöm mesélte, az övé beleszaladt a 160-ba is igaz, meg is szorult a motor, de akkor is
Jelenleg utángyári kipufogó dob van rajta, megvan a gyárija is csak azon több a rozsda mint a króm.
Az még dobna rajta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!